Depeche Mode

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Depeche Mode

Postprzez ralph » 13-02-2010, 14:30

Moim zdaniem jesli chodzi o koncerty jest Depeche Mode i cala reszta. Ich koncerty to jest po prostu niewiarygodna sprawa!
wrzucam filmik z jednego z najlepszych momentow - Policy Of Truth - 10.02
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Postprzez jack » 13-02-2010, 18:10

ralph napisał(a):PS.Jack, pamietam ze w Berlinie mowiles ze bedziesz na DM, szkoda ze tym razem na siebie nie wpadlismy - tak jak spotkalismy sie z Adamem ;)

Nie, nie. W Berlinie nie widzieliśmy się, z j.wojakiem był inny nasz towarzysz - Michał. Ja niestety w Berlinie byłem na trybunie (swoją drogą nagłośnienie było w tym Berlinie takie, że można było na tych trybunach normalnie rozmawiać z sąsiadem nie krzycząc...).
Planowałem się z wami faktycznie spotkać w Dekompresji, ale postanowiłem z kumplem skorzystać z przesiadkowego połączenia PKP i już po północy opuściliśmy Łódź ..
A sam koncert - cudo. Świetna zabawa, wspaniałe nagłośnienie (cały czas mi dudni w uszach), doskonałe aranżacje zarówno nowych jak i starych kawałków, arena w Łodzi także wywarła na mnie pozytywne wrażenie.. ;)
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez ralph » 17-02-2010, 14:51

Poczytajcie relacje Big Pite'a z oficjalnego bloga :arrow: http://www.depechemode.com/tour/tourblog.html
albo tlumaczenie po polsku (na razie tylko z pierwszego koncertu) :arrow: http://depechemode.pl/inne.html?id=600
Łza sie w oku kreci na wspomnienie tych dwoch koncertow, ech... ;)

Juz przed pierwszym koncertem czulem ze bedziemy najlepsza publicznoscia. :mrgreen:
Doskonaly zespol + doskonala publicznosc = BOMBA :!:
ralph
Home And Dry

Postprzez zib » 18-02-2010, 20:44

To też bomba, tylko z innego gatunku ;)
Znacie tego pana co gra na klawiszach ? :o ;)
Miło nie?Może może na stałe? 8-) ;)

http://www.depechemode.pl/inne_2.html?id=588
zib
It's A Sin

Postprzez ralph » 18-02-2010, 21:09

Mysle ze niestety nie ma co liczyc na powrot Alana, ale jakby nie bylo to byl mily i mocny akcent! Choc jakis cien, 1% szans zawsze istnieje... ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez Petek » 19-02-2010, 21:59

ralph napisał(a):Moim zdaniem jesli chodzi o koncerty jest Depeche Mode i cala reszta. Ich koncerty to jest po prostu niewiarygodna sprawa!
wrzucam filmik z jednego z najlepszych momentow - Policy Of Truth - 10.02

Rafale - zapomniałeś o pewnym Duecie... :( Dla przypomnienia:
Pet Shop Boys "Pandemonium Tour" - 21.12.2009, o2 Arena, Londyn (video trailer) (HD);

Proszę o sprostowanie! Czekam/y! ;)
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez ralph » 19-02-2010, 22:20

Sprostowanie czego? ;) Tego ze wg mnie DM to najlepiej wypadajacy na koncertach zespol? Tak jest. O nikim nie zapomnialem! Widzialem PSB na Pandemonium Tour i szalenie podobal mi sie ten koncert (pod klikoma wzgledami uwazam go za lepszy od wystepu DM) - PSB sa super - pisalem o tym wyraznie. Widzialem tez U2 w Chorzowie (i tutaj tez mam mnostwo slow uznania), Placebo i kilkanascie innych wystepow na zywo w trakcie tych i poprzednich wakacji na festiwalu w Budapeszcie(Prodigy, R.E.M. itd ), ale jesli chodzi o calokształt, Depeche Mode - niezrownany i wspanialy Dave Gahan ze swoim temperamentem, tancem i calym zachowaniem i osobowoscia na scenie + Martin L. Gore, ktory zawsze daje prawdziwie magiczne wystepy podczas spiewanych przez siebie 2, 3 utowrow, co mozna w pelni docenic wlasnie na koncercie (oraz jesli chodzi o Łódź - niezrownana, najlepsza na tej trasie - wg oficjalnego bloga na stronie depechemode.com, polska publicznosc ktora sprawila ze cala Atlas Arena sie po prostu trzesla!) sprawiaja ze to Depeche Mode są według mnie absolutnie najlepszym zepsołem koncertowym. Nie pisze tego w pokoncertowym uniesieniu po Łodzi - mysle tak od lat! Ich energia i to co daja z siebie na koncertach w polaczeniu z wielka muzyka jaka tworzą to dla mnie cos co stawia ich w jednym rzędzie z największymi z wielkich.
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 20-02-2010, 0:46

zib napisał(a):To też bomba, tylko z innego gatunku ;)
Znacie tego pana co gra na klawiszach ? :o ;)
Miło nie?Może może na stałe? 8-) ;)

http://www.depechemode.pl/inne_2.html?id=588

to piękne i nieprawdopodobne! chyba po raz pierwszy w życiu "Somebody" mi się spododało :)

Alan to był "mój" depesz. "Ultra" jest boska, ale bez niego czegoś brakuje całej reszcie...
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 20-02-2010, 0:51

Fakt, moim zdaniem slychac to baardzo na ostatnim albumie. Chociaz z drugiej strony jest Playing The Angel - wg mnie znakomity album, ktoremu nic w kwestii brzmienia nie brakuje.
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 20-02-2010, 15:07

Ptak to dla mnie przede wszystkim cudowne "Precious", chyba jedyny kawałek który wprost nawiązuje do klasycznego brzmienia, pomimo zapewnień ze strony Martina że każda nowa płyta taka będzie.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka