Powrót DCD to było coś wspaniałego - i koncert - spełnione marzenie. Chociaż dla mnie ta płyta była równie ważna co nowy Ultravox. Z nówką od OMD póki co na luzie, ale na pewno zainteresuję się nią.
Byłem. Do tego raz na Lisie i dwa razy na Brendanie. I chyba te Brendanowskie koncerty najbardziej mi się podobały.
Chyba trzeba przenieść to do nowego wątku o DCD
A co do koncertów to trzeba więcej pisać o tym co jest grane i gdzie się idzie - w odpowiednim wątku oczywiście.
Re: OMD
01-04-2013, 15:56
Czy początek tej piosenki nie przypomina wam koguta? mi bardzo, ale poco tam jest ta czaszka? A piosenka pierwsza klasa, czekam już z wielką ciekawością na nowy album, to chyba już tydzień tylko?
Kończę pierwszy odsłuch. Mam wrażenie, że na tej płycie wrócili do swoich początków - słyszę takie stare brzmienie syntezatorów, a może, to moje stare uszy? Moje pierwsze plusy: Helen Of Troy, Stay With Me, Dresden (to chyba ciąg dalszy rozliczeń z Drugą Wojną Światową?) Final Song.
04-04-2013, 14:57
Ja nie jestem zwolennikiem okradania artystów a dla mnie szczytem wszystkiego jest robienie to przed premierą, albumu słuchałem legalnie, bo po co ściągać? Płytę kupię jak pojawi się tylko w empiku, bo po co mam przepłacać na allegro? Płyta jest dla mnie cudowna.
Peter napisał(a):Ja nie jestem zwolennikiem okradania artystów a dla mnie szczytem wszystkiego jest robienie to przed premierą, albumu słuchałem legalnie, bo po co ściągać? Płytę kupię jak pojawi się tylko w empiku, bo po co mam przepłacać na allegro? Płyta jest dla mnie cudowna.
Odkąd to płyty są droższe na allegro niż w empiku ?
04-04-2013, 16:32
To zależy, bo jak sklepy to są droższe, a używane tylko są tańsze. Na allegro może sobie każdy wyśrubować cenę jaką chce. A płyta jest podobna do niezłej poprzedniej.