SANDRA (cretu)

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: SANDRA (cretu)

Postprzez Wiewiórka » 19-07-2010, 9:29

dok7 napisał(a):Mówili o Sandrze bo 25 lat temu "Maria Magdalena" była hitem wakacji. M. Sierocki opowiadał o tym że jakiś konkurs śpiewania wygrała, potem śpiewała w zespole, a od 1984 razem z przyszłym mężem już tworzyła. Tyle:)

Dzięki a już myślałem ze rąbnęli się w urodzinach bo obchodzi 18 Maja :)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 30-07-2010, 19:38

Uwielbiam tą wokalistkę, nie wiem czy znacie jej cover przeboju Alphaville "Japan ist weit", niedawno wyszła za mąż za Olafa Mengesa, planuje wydanie coveru Arabesque "Extasy" w nowej wersji, gdzieś na YT się pojawiło video z fragmentem piosenki i Olafem i Sandrą w studio.... Olaf wiadomo to nie Michael, ale był jednym z producentów BTL ale nie wiem jaki tam był jego udział, bo głównym był Jens Gad.
Peter

Postprzez Wiewiórka » 15-08-2010, 12:00

Tak teraz to Sandra Menges. Przygotowuje się do wydania nowej płyty.
Zwiastunem jest wydana niedawno nowa piosenka pt. Rock for your children.
Niestety nie była ta piosenka przyjęta z wielkim entuzjazmem. Mnie tak samo nie wpadła w ucho, ale tak naprawdę lubię piosenki Sandry ale z lat 80.
A najlepszy okres jej kariery to rok 1989.

http://www.youtube.com/watch?v=j2pdSTlHaNU

Znalazłem kilka remiksów .

Sandra - Don't Cry (a.kholoff dance mix 2010) (pochodzi z płyty Mirrors)

SANDRA- Sisters & Brothers (a.kholoff mix'09) (pochodzi z płyty The long Play )

SANDRA - Lovelight in your eyes (a.kholoff mix 09) (pochodzi z plyty Paintings in Yellow)

SANDRA - Steady Me (a.kholoff-FKH mix 2010) (pochodzi z płyty Close to seven)

SANDRA - Invisible shelter(kholoff-partyMIX 2009) (pochodzi z płyty Fading shades)

http://rapidshare.com/files/413054936/Sandra.rar
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez eliks » 17-08-2010, 23:22

Tak mnie żeś Wiewiórko tą Sandrą natchnął, że aż sobie siedzę i słucham już któryś dzień z rzędu "The Long Play" - i bardzo mi się podoba!
co powiesz o kawałku On The Tray? kapitalne brzmienie eitisów :)
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Peter » 18-08-2010, 8:14

Nie ma co też uwilebiam ten kawałek, a jeszcze "Sisters and brothers" jest cudne.
Peter

Postprzez Wiewiórka » 18-08-2010, 12:11

eliks napisał(a):On The Tray? kapitalne brzmienie eitisów :)
:mrgreen: :oops:
Przepraszam ale niestety nie kojarzę sobie tego. Eitisi :?: :roll: Do czego to jest nawiązanie możesz wyjaśnić. A piosenka On The Tray (Seven Years) Ciekawe brzmienie .

Nie wiem ,dlaczego ale zawsze wydawało mi się że Sandra chciała się upodobnić do Madonny. Przykładowo klip Innocent love. I tekst że ,, mam dość kupowania dużo biżuterii nie ważne czy to Rzym czy Tennessee Czy to nie jest przypadkiem nawiązanie do Madonny.

Kiedyś mnie zastanowiło to jak by było to ze Pet shop boys współpracowali by z Sandrą .
Co by z tego wynikło . :lol: :shock:
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Dexter » 24-09-2010, 12:47

Moim najlepszym kawałkiem Sandry jest "Everlasting Love" uwielbiam tą piosenkę, to dla mnie taka kwintesencja lat 80's. W teledysku szczególnie podoba mi się moment jak zaczyna śpiewać, i jest w tych jeansach i fryzurze rodem z tamtych wspaniałych lat, właśnie taką Sandrę lubię i taką chcę też pamiętać jak to ujęła w innym temacie Wiewiórka :)
Dexter
Love Comes Quickly

Postprzez Peter » 24-09-2010, 12:53

Wiewiórka napisał(a):
eliks napisał(a):On The Tray? kapitalne brzmienie eitisów :)
:mrgreen: :oops:
Przepraszam ale niestety nie kojarzę sobie tego. Eitisi :?: :roll: Do czego to jest nawiązanie możesz wyjaśnić. A piosenka On The Tray (Seven Years) Ciekawe brzmienie .

Nie wiem ,dlaczego ale zawsze wydawało mi się że Sandra chciała się upodobnić do Madonny. Przykładowo klip Innocent love. I tekst że ,, mam dość kupowania dużo biżuterii nie ważne czy to Rzym czy Tennessee Czy to nie jest przypadkiem nawiązanie do Madonny.

Kiedyś mnie zastanowiło to jak by było to ze Pet shop boys współpracowali by z Sandrą .
Co by z tego wynikło . :lol: :shock:

Ejtisów czyli lat 80 tych, a co do Madonny to pudło, Madonna to kiczowate stworzenie, bez gustu, klasy i stylu, bardzo wulcowate, a Sandra jest jej przeciwieństwem, mój panie. Jedyne co podobne to teledysk do "Little Girl" via "Like a Virgin".
Peter

Postprzez Wiewiórka » 24-09-2010, 13:01

Dexter napisał(a):Moim najlepszym kawałkiem Sandry jest "Everlasting Love" uwielbiam tą piosenkę, to dla mnie taka kwintesencja lat 80's. W teledysku szczególnie podoba mi się moment jak zaczyna śpiewać, i jest w tych jeansach i fryzurze rodem z tamtych wspaniałych lat, właśnie taką Sandrę lubię i taką chcę też pamiętać jak to ujęła w innym temacie Wiewiórka :)

Wczoraj wieczorem postanowiłem przypomnieć sobie różne teledyski ale tylko po trzy tzw.3 from 1.w wykonaniu Sandry przypomniałem sobie takie teledyski jak
Midnight man , Well be together, Around of my heart.

Ja bardzo lubię Sandrę w klipie Well be together.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez zib » 02-10-2010, 22:03

Wszyscy (prawie) kochamy Sandrę '80, a co teraz... powinna zejść... ?, ma być laską- non stop ? :P
... kurczę, może niech sobie tworzy, choć wszyscy (prawie ) uznajemy, że to " nie TO", co ... ?
Dla mnie nie musi skończyć jak M.J., aby mieć mój szacun...
zib
It's A Sin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka