Switch to full style
Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

MTV/VH1 - Greatest Albums Ever (Top 100)...

08-05-2009, 14:00

Witam!

Dwa (bliźniacze) kanały muzyczne, tj. MTV (UK) i VH1 (UK), jakiś czas temu zaprezentowały - Greatest Albums Ever Top 100 (to głosy muzycznej branży UK).
Wyróżniłem tylko trzy tytuły, ponieważ mam te albumy w swojej kolekcji:
...
#21. Pet Shop Boys - "Actually"*
...
#33. Depeche Mode - "Violator"*
...
#44. Kylie Minogue - "Light Years"

* Arcydzieło

Szczegóły (pełna lista): http://www.mtv.co.uk/channels/vh1/chart ... lbums-ever

Należy zwrócić uwagę na fakt, iż wielu artystów i to (niby) "bardziej cenionych" od Pet Shop Boys, znajduje się (ze swoimi albumami) w drugiej części, a nawet na końcu tej listy! :P :D

Pozdrawiam Was!
Ostatnio edytowano 11-08-2009, 17:22 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz

Re: MTV/VH1 - Greatest Albums Ever (Top 100)...

08-05-2009, 15:12

WOW! :shock: #21 :shock: Super! Ale przed "Violator" DM?? :|
Żadnego The Beatles w Top 100? W koncu to zestawienie Greatest Album Ever, nie tylko pop, czy inny wybrany gatunek... Coz, zestawienia bywaja rozne.. ;)

08-05-2009, 15:22

Widziałem Top 20 w polskim VH1. Zestawienie obejmuje czasy MTV czyli od początku powstania tej stacji do czasów nam współczesnych. Stąd zapewne braki niektórych wielkich. W studio byli Peter Burns, Suggs(?) (z Madness), człowiek prowadzący popjustice(?) i ktoś mi nieznany.

08-05-2009, 15:52

Dx2 napisał(a):Widziałem Top 20 w polskim VH1. Zestawienie obejmuje czasy MTV czyli od początku powstania tej stacji do czasów nam współczesnych.

Aha... :roll: I tak jakos mi ten ranking nie pasi... ;)

08-05-2009, 16:22

ralph napisał(a):
Dx2 napisał(a):Widziałem Top 20 w polskim VH1. Zestawienie obejmuje czasy MTV czyli od początku powstania tej stacji do czasów nam współczesnych.

Aha... :roll: I tak jakos mi ten ranking nie pasi... ;)

tia... przed Mtv była cisza.
chodzi wyłącznie o to żeby puścić klip a nie wskazać wielkie płyty.

poza tym te wszystkie rankingi tak się mnożą, że śledzenie ich przestaje mieć jakikolwiek sens.

08-05-2009, 17:04

Dziwny ranking, ale cieszy mnie bardzo, ponieważ jest oryginalny i zawiera różne pozycje od różnych zespołów, czasem niekoniecznie te słynne. Brak Beatlesów to chyba trochę niedopatrzenie, ale w sumie to jest MTV, a w czasach tej stacji Beatlesów tam nie grano. Zresztą patrząc na cały ranking, widać, że starych płyt tam nie ma (lata 60 i 70). To top trochę pod profil MTV i to daje mu ten pierwiastek unikalności.

Moja płytach wszech czasów....na miejscu drugim :shock:

Z drugiej strony widzę jednak parę tytułów, które są zdecydowanie nie ma miejscu (np. Kylie Minogue, Robbie Williams, Eminem czy nawet Keane, które lubię, ale bez przesady!)

14-05-2009, 7:42

Witam!

U mnie (muzycznie) wszystko zaczęło się od MTV (UK). Pierwsza połowa 1990 roku - kanał MTV, pojawia się w mojej sieci kablowej i dzięki temu - kilka miesięcy pózniej, zobaczyłem wideoklip do "Being Boring" i odkryłem to "coś" w Pet Shop Boys. I utwór/klip "Being Boring" sprawił, że od razu kupiłem album "Behaviour".
A co do rankingu - MTV (UK) Greatest Albums Ever (Top100) - to najprawdopodobniej muzyczne podsumowanie od roku 1981 do czasów współczesnych. Dziwię się, że z w/w rankingiem nie poczekano do 2011 roku - wówczas MTV "stuknie" 30-ka. A co do całej listy - oczywiście, od razu zwróciłem uwagę na fakt, że płyta Pet Shop Boys "Actually", zajmuje pozycję #21 (to "aż" 12-cie miejsc przed albumem Depeche Mode "Violator")! 8-) :) A największe zaskoczenie na liście - #6 dla Human League "Dare". :o Cenię sobie ich twórczość (mam w swojej kolekcji CD "Hysteria" oraz DVD "The Very Best Of..."), ale i tak uważam, że to wielka niespodzianka! :o Pewnie większość z Was - Human League kojarzy z erą new romantic i ich wielkim przebojem (z roku 1981) "Don't You Want Me Baby". A tak naprawdę - muzycy z Human League, zaczęli swoją karierę w drugiej połowie lat 70-tych i na początku tworzyli bardziej ambitną muzykę (dowiedziałem się o tym dopiero wtedy, gdy kupiłem Ich DVD z kolekcją wideoklipów). Takie single jak: "Circus Of Death" czy "Empire State Human" (polecam) 8-) , porównać można do tego, co tworzyli muzycy z Kraftwerk. Phil Oakey (lider Human League) na początku kariery wzorował się na Kraftwerk.

Do następnego!
Ostatnio edytowano 22-10-2009, 12:00 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz

17-05-2009, 10:24

Witam Was!

Na VH1 (Polska) - "Weekend z najlepszymi albumami wszech czasów"! Skoro na liście MTV/VH1 Greatest Albums Ever (Top 100), album Pet Shop Boys "Actually", znajduje się na pozycji #21, to pewnie na antenie VH1 (Polska), zobaczymy któryś singiel/wideoklip z w/w płyty... :)

Miłego dnia!
Ostatnio edytowano 01-12-2009, 11:43 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz

17-05-2009, 12:06

A ja sobie R.E.M. obejrzę :)
Odpowiedz