Porcys's Guide To Pop: 150 wykonawców muzyki rozrywkowej...

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Porcys's Guide To Pop: 150 wykonawców muzyki rozrywkowej...

Postprzez dafio-cat » 07-09-2009, 20:59

Zupełnie nieistotna lista.
I tyle...
dafio-cat

Postprzez miharu » 07-09-2009, 22:57

Nie no, ja tam się żadną listą nie nakręcam, ani pozytywnie, ani negatywnie. Wszelkie listy, rankingi, recenzje, oceny, zestawienia i inne wyliczanki mam od dawna w 'głębokim poważaniu'. :lol: Do łez bawi mnie zawsze podziwu godny upór, z jakim wielu ludzi lubi np. przyznawać filmom "gwiazdki". Dobry film to 5, słaby - powiedzmy 2. Co za piramidalna bzdura. To samo stosują do muzyki czy innej formy sztuki (nazwijmy to na wyrost). No kupa śmiechu.
Najważniejsze kryterium, jakie powinien spełniać film/płyta, to "czy mi się podoba" (znaczy nie mnie, miharu, tylko każdemu odbiorcy :twisted: ), zawsze będę tak twierdzić.
A co do Porcysa - przejrzałam go po łebkach, gdyż zwykle nie bywam na takich serwisach.. zaciekawiło mnie, co można napisać w fachowej (jak mniemam) recenzji płyty. I znalazłam cudo nad cudami:

Wszystko to wraz z 22 sekundą płynnie przechodzi w efektowny, tłumiony, szesnastkowy, dźwiękowy stroboskop podszyty płynną, acz miarową basową linią basu wtapiającą się w dekadencki tekstowy pejzaż [...]. Po każdym kółeczku (4 takty) w tym stylu dostajemy o połowę krótszą progresję akordów, która płynnie prowadzi piosenkę do dynamicznego mostka. [...]Za pierwszym razem podany jedynie jako niepozorny i nieopierzony jeszcze teaser, zakończony nawiązującym do początkowych dźwięków piosenki 80sowym hookiem na klawiszach, po drugiej zwrotce i mostku rozpędza się i wymiata bitem basu i perkusyjnego hi-hata synkopowanym na słabszą ósemkę.

No genialny wręcz bełkot. :lol: Nie wątpię, iż fachowy. Ale.. po co takie buraki sadzić, opisując skromną piosnkę bez wielkich pretensji.. :D Mój pogląd, iż od wszelkich Fachowych recenzji należy trzymać się z dala, niniejszym wzmocnił się bardzo tym niestrawnym gniotowatym cytatem. :lol:
Macie gdzieś może podobne fajne teksty? Zabawnie byłoby je poczytać..
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Postprzez ralph » 08-09-2009, 14:59

Kiedys czytalem cos podobnego o The Cardigans w nieistniejacym juz magazynie internetowym. Gosc tez wymienial sekundy i momenty w ktorych mieszaja sie brzmienia, itd.. Z jednej strony dla kogos kto jest fanem taki opis moze byc ciekawy, ale dla szerszego odbiorcy to troche zbyt duze wnikanie w szczegoly ;)
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Postprzez dafio-cat » 09-09-2009, 18:55

Miharu- Masz 100% racji w tym temacie... ;) :)
dafio-cat

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys