Witam Was!
Petek napisał(a):Mam nietypowe pytanie, dot. Pet Shop Boys, a właściwie pewnego programu... Kto oglądał wczorajszy "Teleexpress", a dokładnie telehit? Pytam, bo wczoraj, ten najpopularniejszy - w Naszym kraju - serwis informacyjny, obchodził swoje 25. urodziny. Pięć lat temu (w 20. urodziny) Marek Sierocki podkreślił, iż pierwszym teledyskiem i telehitem, który zaprezentowano w "Teleexpress'ie" (dnia 21 czerwca, 1986 roku), było "Paninaro", Pet Shop Boys - wówczas puścił ten klip na antenie tego programu...
I pomyślałem, że być może wczoraj było podobnie?
Muszę Was przeprosić za... Okazało się, że to dopiero w najbliższą niedzielę (26 czerwca), minie 25 lat, od pierwszej emisji "Teleexpress'u", na antenie TVP1! "Teleexpress" świętuje przez cały tydzień i stąd ta pomyłka. Przepraszam!
Akcja: "Dnia 26 czerwca, o godz. 17-ej, wszyscy Fani Pet Shop Boys (w Polsce), oglądają niedzielny "Teleexpress" i telehit!" Pet Shop Boys i utwór/klip "Paninaro", jako telehit "Teleexpress'u" (historia):
26 czerwca 1986 r. - pojawiło się i było pierwszym teledyskiem i telehitem w/w programu!
26 czerwca 1991 r. (5. urodziny "Teleexpress'u") - ?
26 czerwca 1996 r. (10-lecie) - ?
26 czerwca 2001 r. (15. urodziny) - ?
26 czerwca 2006 r. (20-lecie) - było, bo sam widziałem!
26 czerwca 2011 r. (Jubileusz 25. lat) - czekamy...
Miłego dnia!