Pytania (i odpowiedzi), dotyczące Pet Shop Boys...

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Pytania (i odpowiedzi), dotyczące Pet Shop Boys...

Postprzez Petek » 22-06-2011, 14:51

Witajcie!

Mam nietypowe pytanie, dot. Pet Shop Boys, a właściwie pewnego programu... Kto oglądał wczorajszy "Teleexpress", a dokładnie telehit? Pytam, bo wczoraj, ten najpopularniejszy - w Naszym kraju - serwis informacyjny, obchodził swoje 25. urodziny. Pięć lat temu (w 20. urodziny) Marek Sierocki podkreślił, iż pierwszym teledyskiem i telehitem, który zaprezentowano w "Teleexpress'ie" (dnia 21 czerwca, 1986 roku), było "Paninaro", Pet Shop Boys - wówczas puścił ten klip na antenie tego programu... :D I pomyślałem, że być może wczoraj było podobnie?

Pozdrawiam!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 23-06-2011, 13:37

Tego nie wiem, ale od jakiegoś czasu "Paninaro" chodzi mi po głowie :) a jako że u mnie stwierdzono klinicznie umiejętności telepatii - więc masz rację! :D
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Petek » 24-06-2011, 14:22

Witam Was!

Petek napisał(a):Mam nietypowe pytanie, dot. Pet Shop Boys, a właściwie pewnego programu... Kto oglądał wczorajszy "Teleexpress", a dokładnie telehit? Pytam, bo wczoraj, ten najpopularniejszy - w Naszym kraju - serwis informacyjny, obchodził swoje 25. urodziny. Pięć lat temu (w 20. urodziny) Marek Sierocki podkreślił, iż pierwszym teledyskiem i telehitem, który zaprezentowano w "Teleexpress'ie" (dnia 21 czerwca, 1986 roku), było "Paninaro", Pet Shop Boys - wówczas puścił ten klip na antenie tego programu... :D I pomyślałem, że być może wczoraj było podobnie?

Muszę Was przeprosić za... Okazało się, że to dopiero w najbliższą niedzielę (26 czerwca), minie 25 lat, od pierwszej emisji "Teleexpress'u", na antenie TVP1! "Teleexpress" świętuje przez cały tydzień i stąd ta pomyłka. Przepraszam! :oops:
Akcja: "Dnia 26 czerwca, o godz. 17-ej, wszyscy Fani Pet Shop Boys (w Polsce), oglądają niedzielny "Teleexpress" i telehit!" :D

Pet Shop Boys i utwór/klip "Paninaro", jako telehit "Teleexpress'u" (historia):
26 czerwca 1986 r. - pojawiło się i było pierwszym teledyskiem i telehitem w/w programu! :D
26 czerwca 1991 r. (5. urodziny "Teleexpress'u") - ?
26 czerwca 1996 r. (10-lecie) - ?
26 czerwca 2001 r. (15. urodziny) - ?
26 czerwca 2006 r. (20-lecie) - było, bo sam widziałem! :D
26 czerwca 2011 r. (Jubileusz 25. lat) - czekamy...

Miłego dnia!
Ostatnio edytowano 25-06-2011, 8:11 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz
Petek

Postprzez Wiewiórka » 24-06-2011, 19:00

Dziś był wzmianka o 25 leciu z cyklu muzyka ale o pet shop boys ani widu ani słychu. :(
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Petek » 25-06-2011, 16:55

Witam ponownie!

Wiewiórka napisał(a):Dziś był wzmianka o 25 leciu z cyklu muzyka ale o pet shop boys ani widu ani słychu. :(

25-lecie "Teleexpress'u": Oglądałem wczorajszy "Teleexpress"... Przedstawili krótką historię polskiej muzyki rozrywkowej i dlatego nie zahaczyli o Pet Shop Boys. Czekam na jutrzejsze wydanie Jubilata! Mam nadzieję, że Marek Sierocki (ceniący twórczość Pet Shop Boys oraz Depeche Mode) nie zawiedzie! ;)

Dla przypomnienia:
Petek napisał(a):
Petek napisał(a):Mam nietypowe pytanie, dot. Pet Shop Boys, a właściwie pewnego programu... Kto oglądał wczorajszy "Teleexpress", a dokładnie telehit? Pytam, bo wczoraj, ten najpopularniejszy - w Naszym kraju - serwis informacyjny, obchodził swoje 25. urodziny. Pięć lat temu (w 20. urodziny) Marek Sierocki podkreślił, iż pierwszym teledyskiem i telehitem, który zaprezentowano w "Teleexpress'ie" (dnia 21 czerwca, 1986 roku), było "Paninaro", Pet Shop Boys - wówczas puścił ten klip na antenie tego programu... :D I pomyślałem, że być może wczoraj było podobnie?

Muszę Was przeprosić za... Okazało się, że to dopiero w najbliższą niedzielę (26 czerwca), minie 25 lat, od pierwszej emisji "Teleexpress'u", na antenie TVP1! "Teleexpress" świętuje przez cały tydzień i stąd ta pomyłka. Przepraszam! :oops:
Akcja: "Dnia 26 czerwca, o godz. 17-ej, wszyscy Fani Pet Shop Boys (w Polsce), oglądają niedzielny "Teleexpress" i telehit!" :D

26 czerwca 1986 r. - pojawiło się i było pierwszym teledyskiem i telehitem w/w programu! :D

Naszej Marcie-Zlotowiczce, niecałą godzinę temu, wysłałem info-SMS, więc wszyscy Zlotowicze, którzy bawią się teraz w łódzkiem, wiedzą o "Naszej akcji". ;)

Pozdrawiam!
Petek

Postprzez Petek » 27-06-2011, 14:25

Witajcie!

Petek napisał(a):Dla przypomnienia:
Petek napisał(a):

Sprostowanie: Pierwszym telehitem "Teleexpress'u" sprzed 25 lat, było "Opportunities (ver. 1)", a nie - jak wcześniej napisałem - "Paninaro"! Informował o tym nie tylko Marek Sierocki, ale również Hirek Wrona i jeszcze jeden ex-Prezenter telehitów tego najpopularniejszego programu informacyjnego. Chciałem dobrze, ale niestety - kolejny raz wprowadziłem Was w błąd... :oops: Przepraszam! Wstyd mi! :oops: Obiecuję, że to już ostatni raz! ;)

eliks napisał(a):Tego nie wiem, ale od jakiegoś czasu "Paninaro" chodzi mi po głowie :) a jako że u mnie stwierdzono klinicznie umiejętności telepatii - więc masz rację! :D

Jakubie, oglądałem wczorajsze wydanie Jubilata i... nie było teledysku "Paninaro", czy "Opportunities (ver. 1)". :( Wczorajszym telehitem, był polski klip (wystąpiła w nim ekipa "Teleexpress'u"), promujący składankę (CD) "I Love Summer", która ukazała się z okazji 25-lecia "Teleexpress'u".

Pet Shop Boys "Opportunities (ver. 1)"

Przyjemnego oglądania i słuchania!
Petek

Postprzez eliks » 28-06-2011, 15:02

To teraz ja mam do Was pytanie - nietypowe :)

Czy kiedykolwiek śnili się Wam PSB, lub cokolwiek związanego z nimi?

Mnie dziś w nocy śniło się że miałem 5 kaset "Disco 2" z różnych stron świata :) tak po prostu. A kiedyś pamiętam śnił mi się Chris - wykonywaliśmy wspólnie jakąś misję.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Marta » 28-06-2011, 18:07

Oczywiście że się śnili :) Wiele razy. Najczęściej był to sen w którym spotykam Neila lub/i Chrisa np. na jakimś koncercie. Udaje nam się zamienić kilka zdań. Jestem wniebowzięta :D
Moje sny związane z PSB są zazwyczaj bardzo pozytywne. Po przebudzeniu jest mi ciężko wrócić do rzeczywistości i pogodzić się z faktem że to był tylko piękny sen..
Marta
Always On My Mind

Sex: Petshopgirl

Postprzez balshoy » 28-06-2011, 18:38

oczywiście, że tak, wielokrotnie
najczęściej jakieś nowe piosenki...jeżeli można tak powiedzieć, słyszałem nieznane mi utwory, które wymyśłiła podświadomość ;
w śnie z kolei miałem przeświadczenie ;) , że to PSB, piosenki były jak najbardziej w klimacie PSB...oczywiście budząc się trudno byłoby mi coś zanucić, ale jakieś wspomnienie zostawało.
nie będę się silił tu na wymyślanie jakichś teorii ( zresztą takowe pewnie są), ale pewnie tak jest, gdy o czymś się dużo myśli ( choćby o pracy) to prędzej, czy później pojawi się to w marzeniach sennych :)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Magdalena » 28-06-2011, 20:18

Parę razy śniło mi się, że przyjechali na zlot :D
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys