jack napisał(a):Zaskakująco mało kawałków z nadchodzącej płyty.
Set lista ciekawa ale też mam pewien niedosyt materiału z nowego albumu.
Halo, halo! "Axis", "The Last to Die", "Thursday", "Love", "Vocal" - to według Was mało? To połowa płyty
! Jak dodamy do tego rzeczy z poprzedniego LP, to niewiele czasu zostaje na starsze rzeczy, inne od ogranych hitów.
Setlista ciekawa, ale nie powala tak jak Pandemonium.
To ze względu na powyższe. Ja jednak nie porównuje. Tutaj po prostu większy nacisk jest na nowy materiał, więc wiadomo, że nie zmieści się całej reszty tak jak na "Pandemonium". Brakuje mi osobiście "Heart" + jakiejś niespodzianki z "Behaviour" i może jeszcze jednego akcentu z "Very". Natomiast z tych mniej oczywistych piosenek "Electric" spisało się lepiej niż poprzednia trasa - zamiast dwóch numerów z "Please" mamy "Wouldn't Normally", "Somwhere" czy "I'm Not Scared" i "Miracles".
PS - I ja się z nikim nie kłócę. Spokojnie wyjaśniam nieporozumienia.
Ostatecznie zespół zagrał tak:
One more chance/Face like that
Opportunities
Memory of the future
Fugitive/Integral
(Sample of "The Rite of Spring")
I wouldn't normally do this kind of thing
Suburbia
I'm not scared
Invisible
The last to die/Somewhere
Leaving
Thursday
Love etc
I get excited/Rent
Miracles
It's a sin
Domino dancing
Love is a bourgeois construct
Always on my mind
West end girls
Vocal
A więc jednak ta nowa wersja setlisty była w połowie dobra, w połowie zła - nie ma "So Hard", "No Time for Tears"/"Your Early Stuff" oraz CYFH w medleyu z "Domino" oraz "Se a Vidy" w medleyu z "Always". Ale być może zespół będzie zmieniał pewne fragmenty setlisty na konkretnych koncertach i nastąpi jakaś rotacja.