Electric - nowa płyta

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Electric - nowa płyta

Postprzez dafio-cat » 02-05-2013, 17:37

Video do Axis jest na przynajmniej dobrym poziomie, tego nie było przy 2 teledyskach z Elysium. A co do skojarzeń z Daft Punk zgadzam się. Jednak muza Axis PSB + produkcja SP pokazuje bardziej nowy styl PSB na plus, niż skojarzenia z Daft Punk. ;)
P.S. Posłuchajcie nowego singla Daft Punk- get lucky promującego album Daft Punk - Random Access Memories, który ukaże się 21 maja. Nowy singiel Daft Punk brzmi jak Jamiroqai bez formy. :)
dafio-cat

Postprzez Peter » 02-05-2013, 19:08

Jeżeli to ma być wideoklip, to ja jestem na TAK, zdecydowanie za mało było takich klimatów na "Elysium". Człowiek szuka szybszych numerów a tu same zapchajdziury.... Oby na nowym albumie były głównie piosenki jak "Memory Of The Future".
Peter

Postprzez eliks » 02-05-2013, 20:53

Daft Punk - Get Lucky <_> jak dla mnie świetny kawałek!
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Postprzez dafio-cat » 03-05-2013, 15:06

Chodziło mi bardziej o nawiązania pewnych wykonawców - do pewnych wykonawców. PSB zrobili to nawet lepiej niż Daft Punk w oryginale( czas od 2:57 do 3:11 w Axis, video też świetnie to pokazuje). A Daft Punk zrobił to dużo gorzej niż Jamroqai w swojej najlepszej formie... ;)
dafio-cat

Postprzez Peter » 03-05-2013, 17:59

Lubię Jamiroquai, ale co ta płyta.piosenka ma wspólnego z tym gościem?
Peter

Postprzez dafio-cat » 03-05-2013, 18:43

Jak nie słyszysz w ostatnim singlu Daft Punk nawiązań do Jamiroqai, to nie ma o czym z Tobą dyskutować. Jak nie widzisz wcześniejszych postów które coś takim jak Ty powinny uzmysławiać w stosunku PSB-Daft Punk-Jamiroqai, to tym bardziej przekonuję się, że pewnych postów nie chcesz zrozumieć na tym forum panie @Peter. Odnoszę wrażenie że często piszesz, by tylko napisać post i prowokować innych. Zresztą, nie tylko ja chyba zauważam taki twój casus Peter?
dafio-cat

Postprzez yarek37 » 03-05-2013, 20:51

oj jest nas więcej
yarek37
DJ Culture

Postprzez Rysiek » 03-05-2013, 22:31

dafio-cat napisał(a):Jak nie słyszysz w ostatnim singlu Daft Punk nawiązań do Jamiroqai, to nie ma o czym z Tobą dyskutować.

To nie jest żadne nawiązanie do Jamiroquai. Po prostu przy "Get Lucky" pracował Nile Rodgers, który takie brzmienie miał już pod koniec lat 70. Vide: Sister Sledge - We are family http://www.youtube.com/watch?v=eBpYgpF1bqQ. Riff brzmi podobnie?
Jeśli jest tu jakieś nawiązanie to Nile Rodgers nawiązał sam do siebie. Oczywiście kawałek brzmieniowo przypomina styl Jamiroquai.

A "Get Lucky" jest fenomenalnym utworem. Moim zdaniem zdecydowanie lepszym niż większość twórczości Jamiroquai, żeby nie powiedzieć całość (chociaż akceptuję istnienie zdania odmiennego). Jednak argumentacja pod tytułem "jeśli nie widzisz tego to nie ma o czym z tobą dyskutować" jest dość słaba. (Co nie zmienia faktu, że Peter lubi prowokować i nie dziwi mnie niechęć do wchodzenia z nim w dyskusję).
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez oiwona » 03-05-2013, 23:14

O Matko. Czy Axis naprawdę Wam się podoba czy tylko drwicie. Przecież tego się słuchać nie da. A to co nazywacie videoclipem to dla mnie co najwyżej jakaś marna gra komputerowa. Poza tym próbując się przyzwyczaić do rytmów tego utworu nieodmiennie narażam się na wizytę mojej przyjaciółki Migreny.
I MADE MY EXCUSES AND LEFT
oiwona
Rent

Sex: Petshopgirl

Postprzez Peter » 04-05-2013, 9:14

dafio-cat napisał(a):Jak nie słyszysz w ostatnim singlu Daft Punk nawiązań do Jamiroqai, to nie ma o czym z Tobą dyskutować. Jak nie widzisz wcześniejszych postów które coś takim jak Ty powinny uzmysławiać w stosunku PSB-Daft Punk-Jamiroqai, to tym bardziej przekonuję się, że pewnych postów nie chcesz zrozumieć na tym forum panie @Peter. Odnoszę wrażenie że często piszesz, by tylko napisać post i prowokować innych. Zresztą, nie tylko ja chyba zauważam taki twój casus Peter?

Ale ja nie mówię o Daft Punk tylko o Pet Shop Boys. Dla mnie Jamiroquai to głównie "Cosmic Girl" i tego nigdzie nie słyszę. ;) PS. nie zamierzam tu nikogo prowokować po prostu tak reaguje jak ktoś próbuje mi wcisnąć coś czego ja nie słyszę.
Peter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys