04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Postprzez ida » 08-08-2013, 13:50

Mnie dziwi, że ludziom, którzy proponują takie "atrakcje" w zamian za zakup biletu, nie przyjdzie do głowy, że:
- zwolennicy twórczości PSB, a tym samym osoby zaintersowane kupnem biletu, "czniają" na bonusy w postaci brudnej bielizny przygłupiego idola nastolatek;
- fani przygłupiego idola nastolatek na pewno nie pójdą na koncert PSB, nawet ze względu na cenę biletu.
Po prostu nie ten adres.
ida
West End Girls

Sex: Petshopgirl

Postprzez eliks » 08-08-2013, 20:12

Kupiłem dziś dwa bilety do GC. Mam nadzieję, że nie wygram skarpety
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Postprzez ida » 09-08-2013, 10:11

Ja na Twoim miejscu miałabym nadzieję, że to będą TYLKO skarpety... :lol:
ida
West End Girls

Postprzez agakata » 09-08-2013, 15:49

Wiecie co, takie ,,podjazdy'' ze strony oponentów PSB, czy innego zespołu, to typowe chamskie zagrywki poniżej pasa, wkurza mnie takie coś :evil: :( , ale na głupotę nie ma rady. Głupich ludzi nie sieją, sami się rodzą :? . Mam gdzieś takich pseudo ludzi, dla mnie najważniejsze jest istota muzyki ,sens i przesłanie tekstów PSB. Ten biber niech se śpiewa o przysłowiowej dupie Maryni, ale o litości niech zamkną gęby wszelkie pismaki i inne indywiduła. Pozdrawiam i do zobaczenia w Gdańsku na koncercie.
agakata
Love Comes Quickly

Postprzez verybilingual » 09-08-2013, 16:36

Właśnie kupiłem bilet na koncert na tej aukcji - http://allegro.pl/koncert-pet-shop-boys ... 84110.html

Została jeszcze jedna wejściówka. Strefa Diamond Circle w cenie 250 zł (czyli jak za GC, oszczędność aż 100zł!), bilety są podarunkiem od organizatora (tzw. zaproszenie, nie wprowadzone do oficjalnej sprzedaży) i stąd tak niska cena. Osoba sprzedająca jest wiarygodnym allegrowiczem + daje gwarancję, że gdyby koncert się nie odbył, to ponieważ i tak nie ponosi żadnej straty finansowej, to bilet spokojnie można zwrócić (dopytywałem się w mailu). Polecam, bo to świetna okazja. I nie trzeba się martwić czy DC będzie oddzielną strefą czy early entrance ;)
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 09-08-2013, 16:52

Nie rzumiem o co chodzi z tym zwrotem. Jesli (odpukać) koncert zostałby odwołany to gdzie niby miałbys zwrócic ten bilet? Nikt Ci nie odda za niego pieniędzy, bo przeciez ten bilet jest za darmo. :| Ten sprzedajacy na allegro odesle Ci pieniadze?
Poza tym, cos duzo tych podarunkowych biletów ostatnio widze. Chyba rozdaja je na prawo i lewo. A co do wysylki - jedyna akceptowalna przeze mnie opcja w tym wypadku jest wysylka za pobraniem i mozliwoscia sprawdzenia przesylki.

Co do samego biletu - ja jeszcze poczekam na jakies przeceny. Widac wyraznie, ze koncert sie nie wyprzeda, bilety sa na allegro taniej niz wynosi cena nominalna - beda pewnie jeszcze do kupienia nawet dzien przed koncertem. Cos mi mowi ze moga byc niezle promocje.
ralph
Home And Dry

Postprzez verybilingual » 09-08-2013, 18:01

Przecież wytłumaczyłem, że pieniądze zwróci sprzedający. Dla niego to nie będzie de facto żadna strata, bo ma je za darmo. Normalnie poprosiłbym o paragon, żeby oddać bilet do punktu sprzedaży. Tutaj nie ma takiej opcji, ale gość na szczęście ma rozum i pieniądze nie przysłaniają mu całego świata, tak żeby tylko wziąć i odciąć się od całej sprawy. Nie dziwi mnie to, bo w ten sposób pracuje na swoją reputacje. To uczciwa rzecz.

Na allegro jest kilka aukcji z biletami "bez ceny" i nabywczy zwykle je taniej sprzedają, bo cokolwiek wynegocjują to zarobią. Nie dziwi mnie to, bo widocznie ludzie nie są zainteresowani PSB. Jakby to była Madonna, to nawet z czystej ciekawości pewnie ktoś by za darmo poszedł. A ja już jeden bilet tego typu nabyłem swego czasu na The Police i chwalę sobie ten zakup :)

Nie wiem jakie mogą być w tym wypadku promocje i jak obniży się cena, ale ja już i tak jestem 100 zł do przodu i tak jak wspomniałem nie muszę martwić się nawet o ewentualne łączenie stref. Trochę więcej zaufania do ludzi i....bierzcie ten bilet, bo naprawdę warto ;)
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 09-08-2013, 18:28

Promocje moga byc chocby takie jakie byly na Rogera Watersa ktory sie nie sprzedawal. Po prostu przecena biletow. W tym wypadku mysle ze to niemal pewne, albo MJM zostana z polowa (jak nie wiecej) niesprzedanych biletow. Poza tym im bedzie blizej koncertu, tym sprzedawcy na allegro beda mieli wieksze cisnienie na to by sprzedac - wiec ceny powinny byc nizsze. Znam to euro2012 - 5 min przed samym meczem mozna bylo kupic bilet za 40-50 zł. :)

Co do zaufania do ludzi - ostroznosci nigdy nie za wiele, roznie to bywa ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez verybilingual » 09-08-2013, 19:01

Ok, jak kupisz DC za mniej niż 250, to przyznam Ci rację ;) W sumie tego Ci życzę. Ja już nie chcę się za biletami uganiać i liczyć na wielkie zniżki, nie wiem jakie są plany organizatorów i na ile upustu mogą sobie pozwolić.
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 09-08-2013, 19:19

Ja nawet nie wiem czy bede w Diamond Circle, byc moze zadowole sie Golden Circle - zeby lepiej widziec wszystkie wizualne atrakcje i lepiej przezyc koncert (ktory ponoc obfituje w niezle wizualne atrakcje). Widzialem PSB z bliska kilka razy, teraz czas na troszke inny rodzaj wrazen ;) Mimo to fajnie ze kupiles bilet na ktorym Ci zalezalo za 100 zl taniej! Swietny interes, gratulacje! :)
ralph
Home And Dry

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys