Piątek 20.07 około 7.25 "It`s a sin" w PR1. Po piosence padła informacja, że to jeden z największych przebojów PSB a nowa piosenka "Winner" pojawi się za tydzień (początek Olimpiady). Chyba będzie piosenką dnia.
Winner leciał w jedynce ponieważ przez cały piątek jest piosenką dnia. wcale nie uważam, żeby ten singiel był pretensjonalny. Uważam, że jest pełen optymizmu i pozytywnej energii. "Serce roście..." jak by powiedział Jan Kochanowski.
Też słyszałam 'Winnera" dzisiaj w PR I, po 8, ok. 11 i 14 - niestety przegapiłam wszystkie zapowiedzi. Załapałam się tylko na komentarz, że piosenka świetnie wpisuje się w klimat Igrzysk i że wydanie nowej płyty PSB jest zaplanowane na wrzesień.
Niestety PSB najwidoczniej nie zostali uwzględnieni w skrócie najważniejszych kawałków w historii muzyki brytyjskiej podczas ceremonii otwarcia. Było Eurythmics, New Order, OMD, ale PSB nie....nawet Frankie Goes.
No właśnie... Nie było PSB, nie było też DM(2 najlepsze zespoły dla mnie) ... Ale spoko, PSB jutro wystąpi na otwarciu tenisa podczas IO, wystąpi też 12 sierpnia na zakończenie IO. A DM - cisza... Więc nie jest tak źle, ale obiektywnie gdyby to wyglądało, byłoby lepiej. Pewnie jakiś gostek to wybierał, ze swoimi prywatnymi typami, patrząc się na listy przebojów subiektywnie ... P.S Nie widzieliśmy i nie słyszeliśmy PSB dziś VB, i moja osoba...
Chciałem to samo napisać. Dodam tylko że przy CHILE West End Girls leci, przy CHINACH leci, przy COLUMBII leci, przy COMORACH leci. Na CONGO się skończyło...