PET SHOP BOYS '09

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Jaki był według Ciebie ostatni rok wykonaniu PSB?

Rewelacyjny! Jeden z najlepszych jakie mieli!
12
57%
Dobry, ale bez specjalnych zachwytów.
9
43%
Słaby, nie postarali się.
0
Brak głosów
Beznadziejny. Jeden z gorszych jakie mieli.
0
Brak głosów

Liczba głosów : 21

PET SHOP BOYS '09

Postprzez ralph » 04-01-2010, 18:18

Jak był według was rok 2009 jeśli chodzi o dokonania PSB?
Dla mnie był znakomity i obfitował w zachwyty i wrażenia, jakich nie przeżyłem chyba nawet w moim pierwszym roku fascynacji zespołem, kiedy poznałem Behaviour, Actually, Introspective i Please stajac się fanem na całe życie! Zaczęło się od singla Love Etc. Znowu cos nowego, intrygujacego (i zdecdowanie lepszego od I'm With Stupid, które zapowiadało Fundamental) i na wysokim poziomie! Zaraz potem Outstanding Contribution To Music Award na Brits i legendarnego juz wystęu na koniec ceremonii, poprzedzonego swietnym wstępem Brendana Flowersa. Póżniej nadszedł 23.03. Ten wieczór zapamiętam chyba na zawsze. Fotel, przygaszone światło, ja sam w pokoju i (dzis juz to wiem na 100%) najlepszy album PSB jaki słyszałem (przy okazji album mijającej dekady, jak dla mnie). Nie wiem czy bardziej byłem zachwycony czy zaskoczony! :D Następnie wyczekiwanie na trasę, kolejne single, koncert w Berlinie a pomiędzy tym wszytkim mnóstwo artykułów, recenzji (99% bardziej bądź mniej, ale przychylnych!)oraz wywiadów, których czytanie jest inspirujące i zapewnia nie tylko poznanie opinii N&C na ten czy inny temat ale zachęca do zastanowienia się samemu nad wieloma sprawami i odkrycia nowych artystów z każdej dziedziny, w swiecie tych dwoch niesamowicie inteligentnych skurczybyków orientuje sie lepiej niz przytlaczajaca wiekszosc reszty gwiazd.

Do tego wszystkiego (chociaz nie w wykonaniu PSB) dochodzi nasze forum, ktore spaja wszystkie te doznania, i jest jedną z moich ulubionych i najwazniejszych dla mnie stron w ostatnim roku. Wszystkie moje przezycia moglem wyartykulowac, cieszyc sie nimi troche intensywniej i dluzej, nie mowiac o poznaniu wrazen innych i dzieleniu sie wszystkim co zwiazane z PSB! Wielkie dzieki dla tworcow i wszystkich Was, obecnych tutaj!

Podsumowujac:
Pet Shop Boys '09: REWELACJA!
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Re: PET SHOP BOYS '09

Postprzez Wiewiórka » 04-01-2010, 19:30

Ciekawa ankieta. Przypomina mi to wybory w Iraku na Sadama. Bo jak inaczej może zagłosować fan PSB jak nie na pozycje nr 1.Tak zdecydowanie fajnie że powstało to forum.
Teraz czekam z wiewiórczą niecierpliwością na stronę o pet shop boys, ale o tym podyskutujemy na zlocie ,które odbędzie się w Maju. Żałuje i to bardzo że Pet shop boys ominęli Polskę. Ale jak to zwykle bywa wina leży po naszej stronie.

Ja osobiście wahałem się między: ,,Rewelacyjny! Jeden z najlepszych jakie mieli!”a Dobry,ale bez specjalnych zachwytów. Dlatego że nie byli w naszym pięknym kraju.
Przeważyło oczywiście nr 1.

pozdr ;)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez ralph » 04-01-2010, 20:18

Wrzucam jeszcze podsumowanie wedlug czytelników popjustice:
Najlepszy singiel roku:
#5 Love etc.

Najlepszy album roku:
#5 Yes

Najlepszy powrót: (Jesli juz, to uznalbym za taki Fundamental, choc pamietam, ze mowilo sie tez o powrocie PSB przy okazji Nightlife)
#7 Pet Shop Boys.

Całość (zdominowana przez Lady Gaga - ale nie rozmawiajmy o niej w tym temacie, prosze ;) ) tutaj
ralph
Home And Dry

Postprzez balshoy » 05-01-2010, 12:33

a ja bym to ujął, nieco inaczej...
może nie rewelacyjny, ale dobry z elementami zachwytu :)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez da house n-gineer » 06-01-2010, 12:33

Rafał bardzo ładnie ubrał w słowa to, co i ja czuję odnośnie tego roku. dużo dobrych wydarzeń o dobrej renomie: świetny album (choć nie mój ulubiony - chyba doskwiera mu ta nazbyt plastikowa produkcja popowa),świetna trasa i doskonały koncept graficzny i tournee i całego wydawnictwa YES. Album zawiera 1 z najpiękniejszych songów jakei znam THE WAY IT USED TO BE. Dobór singli dyskusyjny, ale już Love Etc. namieszało i nad wyraz wiele osób zwróciło uwagę na fakt, że piosenka pop moze mieć intrygujące, ważne słowa w tekście.Obecność na listach tanecznych arcyważna - zwłaszcza w kontekście USA. Do tego dochodzą interesujące wywiady chłopaków pokazujące jak inteligentnymi ludźmi pozostają. Chciałbym, by w przyszłym roku do produkcji albumu zaangazowała ich w końcu jakaś gwiazda - niech usłyszy o nich więcej osób!!!

Czekam na nowy studyjny album w 2010, nie chcę DISCO 5, lecz nowe, dobre piosenki.Bo maja ich zapewne trochę w zanadrzu.Oraz dvd i koncert w Polsce!!!!
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Postprzez dafio-cat » 06-01-2010, 14:02

Ostatni 2009 rok w wykonaniu Pet Shop Boys.
Zagłosowałem na opcję- "rewelacyjny" ze względu na album YES, który w moim rankingu tylko nieznacznie przegrywa z ACTUALLY...
O promocji PSB w 2009 napisałbym - "żenujący", nie mam na myśli koncertów. ;)
dafio-cat

Postprzez Magdalena » 06-01-2010, 15:12

Wybrałam pierwszą opcję - ze względu na "Yes", która jest bardzo optymistyczna jako całość, taka naprawdę"ku pokrzepieniu serc" w kryzysie ;)
świetne teksty jak zwykle zresztą.
I duży plus za oprawę koncertów, moim zdaniem o niebo ciekawszą niż poprzednia.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez yarek37 » 06-01-2010, 15:27

da house n-gineer napisał(a):Rafał bardzo ładnie ubrał w słowa to, co i ja czuję odnośnie tego roku. dużo dobrych wydarzeń o dobrej renomie: świetny album (choć nie mój ulubiony - chyba doskwiera mu ta nazbyt plastikowa produkcja popowa),świetna trasa i doskonały koncept graficzny i tournee i całego wydawnictwa YES. Album zawiera 1 z najpiękniejszych songów jakei znam THE WAY IT USED TO BE. Dobór singli dyskusyjny, ale już Love Etc. namieszało i nad wyraz wiele osób zwróciło uwagę na fakt, że piosenka pop moze mieć intrygujące, ważne słowa w tekście.Obecność na listach tanecznych arcyważna - zwłaszcza w kontekście USA. Do tego dochodzą interesujące wywiady chłopaków pokazujące jak inteligentnymi ludźmi pozostają. Chciałbym, by w przyszłym roku do produkcji albumu zaangazowała ich w końcu jakaś gwiazda - niech usłyszy o nich więcej osób!!!

Czekam na nowy studyjny album w 2010, nie chcę DISCO 5, lecz nowe, dobre piosenki.Bo maja ich zapewne trochę w zanadrzu.Oraz dvd i koncert w Polsce!!!!

tradycji stanie się zadość i wyjdzie Disco 5 :) nawet założe się o to :)
yarek37
DJ Culture

Postprzez dafio-cat » 06-01-2010, 15:33

Nie ma żadnych szans na album studyjny 2010. :!: :!: :!:
Nawet balet w audio raczej w 2010 nie wyjdzie, ale na to jest ok 20 - 30% szans... ;)
dafio-cat

Postprzez ralph » 06-01-2010, 15:35

Tym bardziej ze balet ma byc chyba dopiero na pocztaku 2011. W 2010 mozna liczyc na wystepy festiwalowe w wakacje i jakies wydawnictwo w stylu DISCO 5, Alternative 2. Moze cos drgnie w sprawie Nightlife FL. No i nie zapominajmy o DVD/CD Pandemonium Tour!
ralph
Home And Dry

Następna strona

Powrót do Pet Shop Boys