UEFA EURO 2012 Poland - Ukraine

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: UEFA EURO 2012 Poland - Ukraine

Postprzez Dx2 » 09-06-2012, 13:01

Ech, "....przygotowanie kondycyjne perfect".
Dobrze, że Edyta Górniak nie zaśpiewała Hymnu :D

Dzisiaj też obstawiam dwa remisy. 0:0.
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez Wiewiórka » 09-06-2012, 21:25

Hejka

Dobre Gang Olsena wygrał :lol: . Właśnie a tak przy okazji Edyty Górniak to jest reklama, czegoś tam, bo na mnie już reklamy nie robią wrażenia i do pociągu wchodzi Górniak- to jest ona ? :oops: :roll: Ale się zestarzał i zbrzydła i nie cierpię tej reklamy aż dostaje wścieklizny na jej widok. :evil:

Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Rysiek » 10-06-2012, 1:51

I szedłem na miękkich nogach na mecz, jak zwykle wierząc że może tym razem jednak, zapominając o wszystkich lisach itd.... no cóż... z nieba do piekła. Artystycznie przestali drugą połowę. I ta konsekwencja w grze! Żaden się nie ruszył! Brawo Franz! Nie dziwota że pan S. nie dokonał żadnych zmian, przecież staniem to w sumie trudno się zmęczyć. Długo można by pisać o tym meczu, ale pewien jegomość imieniem Sebastian "Benisz" to dramatyczna pomyłka. Moim skromnym zdaniem ma 80% zasług w karnym. Masa szkolnych błędów, straty, na dodatek wolny. No ale Franz ma swoich ulubieńców którym obiecał, ze zagrają bez względu na wszystko no to i grają. Pierwsza połowa wyglądała naprawdę bardzo dobrze, więc jakiś cień optymizmu zostaje przed Rosją. Pewnie we wtorek znowu będę szedł pełen entuzjazmu na stadion. Mam nadzieję tylko że kibice będą bardziej skorzy do dopingu bo ten siadł kompletnie w drugiej połowie (w pierwszej nie było źle jak na sytuację w której nikt tego dopingu nie prowadzi). Jeśli będzie podobnie we wtorek to możemy się przez Rosjan nie przebić.
Cieszy mnie przegrana Portugalii, mam mieszane uczucia co do Holendrów, którym zawsze do tej pory kibicowałem, ale to jak oni się zachowują względem Polaków ostatnimi czasy... I te oskarżenia o rzekomy rasizm, "Polska ma rasistowskie tradycje" itd. Jeśli ktoś chce zobaczyć negatywny obraz to zawsze coś znajdzie. Pozytywnie zaskakują z kolei Niemcy, u których o dziwo przeważają głosy podziwu dla Polski.
Jakaś gazeta, chyba niemiecka napisała, że Polacy udają, że przypadkowo w tym samym czasie odbywa się podobna impreza na Ukrainie niezwiązana z naszą. Coś w tym jest...
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez Dx2 » 10-06-2012, 9:44

Może dzisiaj się uda dwa razy 0:0 ;)

A jak stadion? Komunikacja?
Dx2
Administrator

Postprzez Rysiek » 10-06-2012, 10:39

Stadion jest nieprawdopodobny, piękny, fenomenalny i fantastyczny! Nie da się tego w słowach opisać jakie to wrażenie robi! Widoczność jest świetna z każdego miejsca, trybuny bardzo strome więc nawet tańsze miejsca widzą dobrze.
Z komunikacją nie było problemu, ja jechałem tramwajem, było w miarę luźno (chociaż słyszałem że ludzie jadący SKM 40 minut na moście stali). Wracałem piechotą, bo komunikacja po meczu była zawieszona. Zdziwiła mnie tylko bardzo niewielka ilość policji po drodze. Jadąc na stadion od metra centrum widziałem tylko parę funkcjonariuszy (nie licząc tych którzy Femen wynosili). Przeszukania też nie do końca szczegółowe.
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez Magdalena » 10-06-2012, 21:02

Oglądam mecze co 2 lata, za to wtedy w dużych dawkach :)

Piękny mecz Hiszpania : Włochy. Nawet taki laik jak ja się nie nudził. Czekam na więcej takich spotkań.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez Dx2 » 10-06-2012, 21:45

Rysiek dzięki za informacje.

Magda oglądała Włochów, a ja Włoszki w Atlas Arenie. Wrażenia estetyczne podbne :D
Dx2
Administrator

Postprzez Petek » 12-06-2012, 17:44

Witajcie!

Uwaga! Tabele, wyniki spotkań, zdobywcy bramek, w tym "Król strzelców" - w poście nr 1!

A tak typowałem na Forum Depeche Mode...

Petek napisał(a):I RUNDA

Polska - Grecja 2-1
Rosja - Czechy 2-1

Holandia - Dania 3-1
Niemcy - Portugalia 3-2

Hiszpania - Włochy 2-1
Irlandia - Chorwacja 1-2

Francja - Anglia 2-1
Ukraina - Szwecja 2-2

Nie udało mi się wytypować dokładnych wyników (chociaż niewiele brakowało), ale zdobyłem 3 punkty. :D

A teraz runda II...

Petek napisał(a):II RUNDA

Grecja - Czechy 1-2
Polska - Rosja 2-1

Dania - Portugalia 1-2
Holandia - Niemcy 2-2

Włochy - Chorwacja 2-1
Hiszpania - Irlandia 3-0

Szwecja - Anglia 2-1
Ukraina - Francja 1-2

Czekam na występ Lubuszanina - Dariusza Dudki, który zastąpi Macieja Rybusa. Inny Lubuszanin - Łukasz Fabiański, wyeliminowany przez kontuzję.
EURO 2012 ominęło lubuskie, więc cieszy fakt, że mój "Ziomek" zagra podczas dzisiejszego spotkania: Polska - Rosja 2:1 (a to z serca)... ;)

Ps. Przepiękne otwarcie UEFA EURO 2012 na Stadionie Narodowym - a to zasługa, m.in. formacji tanecznej "Trans" z Międzyrzecza. Międzyrzeczanie są dumni! :D
@Rysiek - dziękuję za Twoją relację!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez dafio-cat » 12-06-2012, 23:12

Polska - Rosja 1:1.
Rosjanie 2 sytuacje w meczu - 1 bramka.
Polacy 6-7 sytuacji w meczu -1 bramka.
Pech to, czy mała skuteczność?
Ten mecz spokojnie powinniśmy wygrać, z Grecją również. Dzisiaj Czesi pokazali przez pierwsze 6 minut meczu, iż skuteczność jest najważniejsza.
Nie wiem czemu prawie wszyscy się cieszą z tych remisów.
dafio-cat

Postprzez balshoy » 13-06-2012, 16:06

Chyba cieszą się tylko w kontekście tego, że jeszcze jesteśmy w grze ( a gra w początkach obu meczy była dobra, tylko faktycznie zabrakło tej kropki nad i)
Też jestem zdania, że oba mecze, patrząc na ich przebieg, powinniśmy wygrać , więc czuję pewien niedosyt.
W pierwszym meczu nie doczekaliśmy się zmian - w drugim jak już były, to też chyba nie całkiem takie, jak się spodziewano. Przyznam, że Dudka zagrał dobrze,no i powiedzmy,że to zagęszczenie zdało egzamin; Ale niestety sam Lewandowski siebie nie rozprowadzi i nie rozłoży 4 obrońców - była luka, brak był tej pomocy, gdyby te 10 minut przed końcem zaryzykować ( chyba nawet nie bardzo duże ryzyko, bo Rosjanie opadli z sił) i wspomóc kimś tak szybkim jak Grosicki to mógł być pełny sukces ( skoro Mierzejewski dał dobrą zmianę to i Grosik dałby radę). Ale to Smuda , tak zakładał," nie przegrać" - i na razie idzie wg. tego planu. Teraz plan też jest jasny - ograć Czechów. Będą emocje :D
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne