Ogłoszenia góry i Wasze opinie o forum.
Odpowiedz

skórki

05-05-2009, 15:48

Mom pomysła. Może komuś się spodoba. Oczywiście graficznego, bo to moja działka. :mrgreen:
Otóż natchnął mnie temat okładek płyt PSB.. jedni chwalą pomarańczowe Very, inni rozpływają się nad kolorowymi paseczkami Introspective, niektórzy wolą białą ascetyczną Discography.. no i tak dalej. Więc jakby tak zrobić kilka skórek forum, i każda skórka kolorystycznie odpowiadałaby którejś płycie? Oczywiście robić z wszystkich płyt to straszna praca, ale choć kilka charakterystycznych: np. żółta Bilingual, biała Behaviour itp. I każdy by sobie wybrał ulubioną, ustawił i miał forum w ukochanych barwach.
Żeby nie było, że tylko wymagam, z chęcią zajęłabym się tematem, w sensie zrobienia jakiegoś banera, przerobienia grafy itp. Kiedyś bawiłam się w przeróbki skórek, więc nieco kojarzę. Piszcie, czy Wam się podoba pomysł, czy też jest beznadziejny. ;)

Re: Forum i strona.

05-05-2009, 16:58

Miharu bardzo dobry pomysł.

05-05-2009, 18:47

Ciemnoniebieski pasek na górze idealnie nadawałby sie do czegoś takiego! Dobry pomysł! ;)

05-05-2009, 21:19

Dobra.. to jakby to najlepiej zrobić? Chyba najwygodniej byłoby, gdybym.. zainstalowała sobie u siebie testowe forum do sprawdzania skórek.. :lol:
Nie wiem, która tu jest wersja php? 3.0 chyba? Bo tak sobie przeglądam przykładowe style http://www.phpbb.com/styles/demo/3.0/?style_id=95 i niektóre po modyfikacji nadałyby nam się na nasze forum.

05-05-2009, 23:23

Dobry pomysł. Myślę, że główny ''szkielet'' strony mógłby być taki jak teraz (tzn byłoby ono identycznie zbudowane jak teraz) tylko barwy byłyby inne (obecnie są białe + różne odmiany jasno niebieskiego). W nowych skórkach projekty miałyby motywy kolorystyczne związane z płytami. Popatrzcie jak pięknie obecnie wygląda forum oficjalne. Ma motywy z ''Yes'' plus zdjęcie chłopaków i oczywiście nieodłączny cytat z Single-Bilingual.
U nas można by to zrobić w podobny sposób. Np. Very zmieniło ten niebieski pasek na górze w pomarańczowy z tymi charakterystycznymi wypukłościami, a gdzieś na tym zdjęcie wyjęte z czasów promowania tej płyty i nazwa forum. I tak przy okazji każdej płyty...oczywiście też sądzę by wybrać tylko kilka wzorów, a nie robić skórek z każdej płyty. Na pewno ''Very'' jest pewniakiem. Wypadałoby też mieć taki image jak oficjalne forum czyli związany z ''Yes'' i to byłaby strona startowa, pierwotnie ustawiona pod każdego usera. Motyw z Nightlife pewnie też byłby atrakcyjny. Czarny Fundamenetal i Panowie w kapeluszach też...

Może ankietę zrobimy na ten temat :lol: ?

W każdym razie marzy mi się taka profesjonalna grafika jak na OF.

06-05-2009, 1:27

Spróbujmy wyjść najpierw od nowego motywu z Yes?
Pomysł Miharu jest ciekawy - tematyczna grafika pochodząca z płyt.
Mała burza mózgów:
-mi siedzą w głowie te kwadraty... ilość kwadracików to 11. Ilość liter w nazwie Pet Shop Boys też 11. 1 kwadracik 1 litera. To jeden z pomysłów.
- inny to kwadraciki te z Yes - ale 3d. Motyw ten sam, te same kolory, tylko nie kwadraty a tym razem sześciany.
Co mi przyjdzie do głowy to będę pisał - niestety narazie nie mogę realizować tego graficznie.

06-05-2009, 14:39

VB przedstawił to dość obrazowo, a ja chciałbym to zobaczyć :D
psb mieli zawsze dużo bieli, ale na pewno nie zabraknie nam kolorów, co już było tu opisywane...
miharu czy możesz przygotować jakąś wstępną wersję?

06-05-2009, 15:57

ja sądzę, że ''Yes'' jest w pewnym sensie nieodłącznie związane z kwadracikami, bo to jego motyw główny, więc pomysł ten popieram. Cała trudność tkwi w ładnym zgraniu tego ze sobą, tak jak zrobiło to forum oficjalne.

14-05-2009, 22:41

Powrócę do pytania, ktore zadalem jakis czas temu ;) Czy daloby sie wstawic jakis element graficzny obok paska z adresem? Miharu może Ty, byś cos zaprojektowała? a Dx2 zająłby sie wstawieniem tego na stronę? ;)

14-05-2009, 22:55

Trwają prace nad nowym wyglądem strony.
Proszę o cierpliwość.
Odpowiedz