29-05-2009, 15:44
Nie wiem, czy lepszych, ale "Do You Want To" albo "Take Me Out" Franza Ferdinanda chyba każdy słyszał milion razy, jeśli nie w radiu, to na kanałach sportowych w tv.Jacek73 napisał(a):Nie zgadzam się! Obecne zespoły, obecna muzyka nie jest tak oryginalna jak w latach 80-tych. Zauważcie ile jest granych coverów z lat 80-tych. Obecnie to raczej przeciętność, wtórność. Paweł, wymień kilka obecnych wielkich przebojów lepszych od "It's a sinów i Forever Youngów", bo może ja już ogłuchłem na stare lata?
No tak.Jacek73 napisał(a):W tym temacie ocieramy się troszkę o konflikt pokoleń.Mój ojciec miał swoje przeboje, ja miałem swoje, Paweł ma swoje, a pokolenie z lat 2030 powie: "...ale w tych latach 1980 - 2010 to grali nudę i chałę!
![]()
![]()
![]()
29-05-2009, 15:52
miharu napisał(a):Teraz nadal jest OK, tylko trzeba wyrzucic radio rmf i zet i poszukać na własną rękę ciekawych zespołów. To jedyna różnica. W radiach faktycznie nic strawnego nie znajdziecie.Zresztą dokładnie to samo pisze kolega Verybilingual..
Zamiast płakać nad upadkiem rynku muzycznego (czy faktycznie?), wywalcie zetkę i rmfa do śmietnika i poszukajcie prawdziwej muzyki, a nie radiowych kotletów. Zapewniam, że przy odpowiedniej dawce dobrych chęci znajdziecie masę rzeczy do słuchania.
29-05-2009, 18:04
verybilingual napisał(a):Nie będę wymieniał przebojów bo widzę, że mamy inne zdanie o tych epokach i ogólnie o całym temacie, dla mnie kilka miesięcy temu wielkim hitem było np. Love Is Noise grupy The Verve. Ty pewnie nie słuchasz takiej muzyki, więc nie podpiszesz się po tym. Piszesz, że lata 80 były oryginalniejsze....może jako mainstream. Była Madonna, Duran Duran itp, teraz ja oryginalności szukam w undegroundzie i znajduje jej dostatecznie wiele, na pierwsze strony gazet nie patrzę - bo akurat pod tym względem faktycznie jest kiepsko, ale mam swoje przeboje, piosenki, które nie są tak kultowe jak ''It's A Sin'', ale to nic nie szkodzi.
Mój przebój nie musi być od razu kojarzony z 1 miejscami list przebojów, nie musi być puszczany w TV i radio, nie musi należeć do rankingu najlepszych utworów dekady. Wy wyrośliście właśnie na takich hitach i rozumiem waszą opinie.
Ten zespół obecnie robi najlepszy pop na rynku. Naprawdę. HITY.
Dx2 napisał(a):Przypomnę temat dyskusji:
"Yes vs Fundamental"
29-05-2009, 19:37
29-05-2009, 20:34
29-05-2009, 20:50
29-05-2009, 21:04
29-05-2009, 21:09
eliks napisał(a):jeszcze jeden super-przebój mi się przypomniał z ery "współczesnej", a mianowicie "Moi Lolita" (cały czas mówimy o muzyce pop) - świetna piosenka na miarę hiciorów z lat 80tych. w sposób oczywisty kojarzy mi się z "Voyage Voyage"
29-05-2009, 22:03
29-05-2009, 23:31
Jacek73 napisał(a):
...a dlaczego? Bo paluszki w jej karierze i muzyce maczała Mylene Farmer (zasłużona wokalistka z lat 80-tych)![]()