Playlista przeciętnego fana.

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Playlista przeciętnego fana.

Postprzez Dx2 » 25-01-2010, 22:10

Wczoraj dyskografia Hot Chip z nową płytą "One life stand" w sklepach 01.02.
Prochu nie wymyślili, ale dobre elektroniczne granie.
Bardzo lubię ich mix "King`s Cross" zrobiony dla Tracey Thorn.
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez ralph » 25-01-2010, 22:46

verybilingual napisał(a):A ja sobie przesłuchuję dyskografię ''Sain Etienne'' i obok bezkonkurencyjnego singla:

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... 2013402560 (nawet na youtube nie ma klipu :/)
....z płyt najbardziej podoba mi się późniejszy album ''Good Humor'', 1998 rok.

Ja bardzo lubie Finnisterre. Action i Shower Scene to dla mnie perły muzyki klubowej!
ralph
Home And Dry

Postprzez da house n-gineer » 26-01-2010, 15:47

Ja od kilku dni słucham Noviki, FEAR OF TIGERS i nowego MASSIVE ATTACK. Ale najbardziej powala płyta XAVIERA NAIDOO - Alles kann besser werden. To 3 CD pięknego soulu: dobra produkcja i świetne teksty. Polecam.
@ Magda: znasz tego wykonawcę ?

http://www.youtube.com/watch?v=ukjF95L5AVk
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Postprzez Wiewiórka » 26-01-2010, 17:24

A ja ostatnio ,bardzo polubiłem piosenki Sandry. A uważałem, że to takie niemieckie dico polo. Moje ulubione hity to We'll Together, Around My Heart, Heaven Can Wait, Secret Land, Midnight Man często tej piosenki słucham –hit. Don't Be Aggressive, Stop For A Minute.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez ralph » 26-01-2010, 18:32

O tak, nowa Novika! Album zaczyna sie niezbyt ciekawie, ale od Lovefinder robi sie coraz lepiej. Szkoda ze czasy sprzed ok.7,6 lat minely. Wtedy takich rzeczy powstawalo w Polsce wiecej, teraz zostala tak naprawde tylko ona, ale dobre i to, zwlaszcza ze "Lovefinder" - (album) jest naprawde dobry!

Swietne jest zwlaszcza Perfect Beach!
Ostatnio edytowano 26-01-2010, 21:09 przez ralph, łącznie edytowano 1 raz
ralph
Home And Dry

Postprzez Magdalena » 26-01-2010, 19:42

da house n-gineer napisał(a):Ja od kilku dni słucham Noviki, FEAR OF TIGERS i nowego MASSIVE ATTACK. Ale najbardziej powala płyta XAVIERA NAIDOO - Alles kann besser werden. To 3 CD pięknego soulu: dobra produkcja i świetne teksty. Polecam.

Znam, choć dość pobieżnie. Najbardziej kojarzy mi się z niemiecką wersją piosenki do pierwszej pełnometrażowej wersji Asterixa.
"Sie sieht mich einfach nicht" wzrusza mnie do łez. Muszę posłuchać tej nowej płyty.

Uwielbiam Herberta Groenemeyera, najbardziej płytę "Mensch" i oczywiście utwór nr 3 "Der Weg". Taak, nieuleczalny romantyzm ;)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez da house n-gineer » 26-01-2010, 20:04

Magdalena napisał(a):
da house n-gineer napisał(a):Ja od kilku dni słucham Noviki, FEAR OF TIGERS i nowego MASSIVE ATTACK. Ale najbardziej powala płyta XAVIERA NAIDOO - Alles kann besser werden. To 3 CD pięknego soulu: dobra produkcja i świetne teksty. Polecam.

Znam, choć dość pobieżnie. Najbardziej kojarzy mi się z niemiecką wersją piosenki do pierwszej pełnometrażowej wersji Asterixa.
"Sie sieht mich einfach nicht" wzrusza mnie do łez. Muszę posłuchać tej nowej płyty.

Uwielbiam Herberta Groenemeyera, najbardziej płytę "Mensch" i oczywiście utwór nr 3 "Der Weg". Taak, nieuleczalny romantyzm ;)

bardzo interesujace spostrzeżenie. XAVIER jest nazywany następcą Herberta G.. Moim zdaniem nawet chyba przerósł swego Mistrza. na 1. płycie "Nicht von dieser Welt" którą zaczał wielką karierę w Niemczech, wykonuje cover "Flugzeuge im Bauch" - nawet Herbert był nim zachwycony.
Tę nową płytę trudno zdobyc w PL a nawet w necie - chciałbym mieć oryginał, bo teksty są znakomite i łaknę wkładki.Jak nie znajdziesz, wrzucę Ci w tym tyg lub znajdę :)
Jeśli chodzi o HG, najbardziej podoba mi się "Halt mich".
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 26-01-2010, 20:12

ralph napisał(a):Ja bardzo lubie Finnisterre. Action i Shower Scene to dla mnie perły muzyki klubowej!

Ja przesłuchałem dzisiaj obszerne, dwudyskowe wydawnictwo ''London Conversation - The Best Of'' i zdecydowanie zwracam się ku wczesnemu okresowi działalności SE, a więc tak do płyty ''Good Humor''. Moi faworyci to oczywiście ''Only Love Can Break Your Heart'', ''He's On The Phone'', ''Burnt Out Car'' i ''The Bad Photographer''.
Myślę, że fani PSB powinni poznać ten zespół, bo to w końcu żeńska wersja naszego ulubionego zespołu, i to jest stwierdzony już dawno fakt ;)
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Magdalena » 26-01-2010, 23:17

da house n-gineer napisał(a):
XAVIER jest nazywany następcą Herberta G.. Moim zdaniem nawet chyba przerósł swego Mistrza. na 1. płycie "Nicht von dieser Welt" którą zaczał wielką karierę w Niemczech, wykonuje cover "Flugzeuge im Bauch" - nawet Herbert był nim zachwycony.
Tę nową płytę trudno zdobyc w PL a nawet w necie - chciałbym mieć oryginał, bo teksty są znakomite i łaknę wkładki.Jak nie znajdziesz, wrzucę Ci w tym tyg lub znajdę :)
Jeśli chodzi o HG, najbardziej podoba mi się "Halt mich".

Będę wdzięczna za linki :)

"Flugzeuge im Bauch" też oczywiście znam wersje Xaviera i podoba mi się. Tę piosenkę wykonał też Oli.P - gwiazdka "Schlechte Zeiten, gute Zeiten".
Jest zuuupełnie inna.
HG moim zdaniem to jednak trochę inny styl niż Xavier i inny głos (lubię głosy z chrypką, np. Joe Cockera też), więc trudno mi ich obu porównywać.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 29-01-2010, 14:52

http://usershare.net/71jalqdveaey

Nowy utwór Goldfrapp - ''Believer''. Coś między ''Love Etc'', wczesnym Depeche Mode i klubową sceną lat 90. Kapitalne :) Polecam.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka