Depeche Mode

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Depeche Mode

Postprzez Peter » 30-01-2013, 15:50

Takie sobie jak dla mnie, nie wszystkim musi się to przecież podobać. Może album będzie lepszy od tego cuda.....
Peter

Postprzez dafio-cat » 30-01-2013, 18:07

Jestem bardzo zawiedziony strategią DM. Na YT po przecieku usuwają pliki po kilkunastu minutach(2 dni przed premierą singla fizycznego w Niemczech, bez żadnej promocji w radiostacjach). Tym bardziej mam słabe zaufanie co do jakości Heaven, liczą tylko na fanatyków, którzy mają wykupywać trasę i singiel bez żadnego wcześniejszego zapoznania z nowym materiałem. ŻENADA, niespotykana nigdy przy promocji nikogo oprócz DM w obecnych czasach. To mój zespół nr 2 - ale są dla mnie ostatnio naciągaczami - NIC WIĘCEJ ( nawet jak polubię Delta Machine i Heaven).

Edit: trafiłem na YT wersję 3:27 Heaven uciętą w kilku miejscach - jest O.K. http://www.youtube.com/watch?v=3gUiIrsBsxw
dafio-cat

Postprzez balshoy » 31-01-2013, 22:27

Heaven...mój brat jest bardzo zdegustowany :o
ale wg.mnie przez piano, które dosyć szybko pojawia się na początku, skojarzyło mi się z Later Tonight :)
spokojny utworek, acz pewien jego remix bardziej mi podszedł
All Thats Mine - bardziej w stylu DM, taki nawet w starym stylu, treściwy i mnie się podoba

jeżeli ktoś jest zainteresowany to podeślę na maila singla i maxi-singla ( tylko na priv prosze podać swojego maila )
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Sex: Petshopboy

Postprzez ralph » 01-02-2013, 2:18

Depeche Mode.
Heaven.
Nuda.
:(
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 01-02-2013, 12:50

A ja uważam, że "Heaven" jest świetne! Kawałek brzmi bardzo podobnie to tego, co Gahan zaprezentował na płycie Soulsavers, którą uważam za wybitnie udaną, znacznie lepszą od np. SOTU.

Ale co ja tam wiem - mnie się w końcu "Winner" podoba ;)
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez dafio-cat » 01-02-2013, 17:35

Depeche Mode - Heaven. Świetne, wiele lat nie mieli takiej muzy. Dla mnie to jest lepsze od wszystkich 3 singli PSB z Elysium... :o
dafio-cat

Postprzez Peter » 01-02-2013, 18:45

Piosenka słaba jak na możliwości zespołu, ale teledysk jest Ok. Nie porównywałby tego jednak do PSB "ELysium"....
Peter

Postprzez ~Nemesis~ » 01-02-2013, 22:24

Mi się Heaven podoba, teledysk też fajny, ale wolę All That's Mine, szkoda, że to nie singiel...
~Nemesis~
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 02-02-2013, 11:17

Na pewno "Heaven" nie ma startu do "Leaving". Ten drugi utwór jest nowoczesnym klasykiem PSB, a "Heaven" to jeden z najsłabszych pierwszych singli DM w karierze. Różnica kolosalna.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 02-02-2013, 17:49

Wszystko rzecz gustu. Dla mnie Heaven jest lepsze niż Leaving. Bardzo cenię w Heaven głębię i mroczność podobną do czasów SOFAD. Oczywiście Leaving też jest świetne...
dafio-cat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka