Switch to full style
Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: Neil Tennant: Angielski sen

18-02-2010, 15:49

W magazynie Fraza pojawiła się kolejna odsłona powstającej monografii.
Tym razem jest to esej o miłości w tekstach Tennanta.
Miłej lektury.

Pozdrowienia dla Eryka!

ESEJ:

http://hotfile.com/dl/28753944/9810ae6/ESEJ_FRAZA.rar.html

PRZEKŁADY:

http://hotfile.com/dl/28754270/ccb6f02/PRZEKADY_FRAZA.rar.html

27-02-2010, 23:23

Oj no nie mogę tego przeczytać jest w jakimś dziwnym programie :cry: . Czy jest to gdzies jeszcze dostępne :?:

05-01-2011, 15:29

Witam!

Czy książka kiedyś ujrzy światło dzienne księgarń? Może jakaś inna pozycja książkowa o PSB z zachodu? Aż szkoda patrzyć, jak w Empikach itp. sklepach "walają" się stosy książek o Lady Gaga, Brithney Spears, Tokio Hotel itd.

06-01-2011, 0:22

Może potrzebny jest sponsor?
Nie wiem czy Ministerstwo Kultury będzie chciało dofinansować taką pozycję?

10-01-2011, 21:02

Monografia jest ukończona, jednak po rozesłaniu do wszystkich mainstreamowych wydawnictw a także mniejszych, jej wydania nie podjęło się w końcu żadne wydawnictwo. Te duże tłumaczą się kryzysem, małe jak to małe, muszą z czegoś żyć, a trudno powiedzieć czy to wydawnictwo przyniosłoby dochód. Wiec mimo że książka jest wylansowana poprzez promocje prasową w najważniejszych pismach literackich, ma tzw. pewnego odbiorce jakim jest fan, ma najlepsze opinie - obecnie nie ma szans na wydanie.
Tyle wiem od autora.
Ja posiadam praktycznie wszystkie eseje, które ukazały się drukiem. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt, podeślę skan.
Pzdr
T.

10-01-2011, 22:15

Co za fiuty! Przecież rynek niezależny kompletnie nie zapadł się pod ziemię. Dobrze byłoby poszukać sponsora, tak jak radzi Darek. Szczególnie warto zapytać się o dofinansowanie.

11-01-2011, 0:24

najlepiej z Unii Europejskiej! :)
i wcale głupio nie żartuję..bo kibice Lechii dostali kasiorę z UE na przygotowanie opraw meczowych...

ale prawdę powiedziawszy do tych wszystkich unijnych pieniążków, programów pomocowych itp. mam bardzo sceptyczne podejście, ale to już inna bajka

11-01-2011, 13:55

kurcze, kasa, wszędzie kasa :evil:
a autor tyle pracy włożył, szkoda :(

11-01-2011, 14:13

Fajnie by było mieć coś takiego na półce, ale polskiego wydania raczej się nie doczekamy... Powód jest prosty: kasa.
Odpowiedz