Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: Nowy singiel

02-04-2013, 22:20

Peter - żadne prima aprilis, nie czytasz chyba uważnie forum, bo news został już przeze mnie wrzucony swego czasu (a w samej wiadomości jest napisane kimś jest ten pan). Temat przepinam w odpowiednie miejsce :)

Re: Nowy singiel

03-04-2013, 7:41

Peter napisał(a):Prima aprilis było wczoraj, a kim jest ten pan po lewej?

ten Pan z lewej ? chyba jestes tu przez przypadek, tylko po to by siać zamęt

Re: Electric - nowa płyta

03-04-2013, 14:15

acidpet napisał(a):Love is a Bourgeois Construct
Cóż za tytuł? Czy jest na świecie drugi taki zespół?
Kiedyś tytuły ich piosenek trzeba było pisać w skrócie a teraz Love Etc., Love is a Bourgeois Construct
Zajeeedwabiście :D

O taki tytuł mógłbym posądzać także The Smiths ;)

--

Swoją drogą uważam (mam nadzieję), że w kontekście przejścia do nowej wytwórni po tylu latach współpracy z Parlophone (vide słowa "Your Early Stuff") album Electric będzie nie nowym albumem PSB, ale albumem nowych PSB!

03-04-2013, 16:38

Powiem szczerze, jakoś za bardzo nie chce mi się wierzyć w ten tytuł - Love Is A Bourgeois Construct jako singiel promujący Electric. Znowu po Love Etc z 2009, prawie taki sam tytuł piosenki? Chyba że to jakaś część dalsza Love Etc z innymi aranżami i inną melodią, rozwijająca myśl Love Etc? Za dużo tej miłości ostatnio u PSB. ;) Mnie na jeden z singli z Electric jak już pisałem wyżej, bardzo pasowałoby The Last To Die, z koncertu w Meksyku. No, ale jak jest coś lepszego ze strony Petów, no to bardzo dobrze to będzie o Nich świadczyło nawet jak będzie się zaczynać znowu od słowa Love...

03-04-2013, 16:48

Myślę, że masz rację i nie jest to właściwy tytuł tej piosenki, którą temu kompozytorowi zaprezentowali PSB. On usłyszał jakiś nowy kawałek, gdzie być może pada taki refren. Numer o takim tytule nie nadaje się na singla.

03-04-2013, 18:20

Za to np. "I don't know what you want but I can't give it any more" się nadaje :D Brawo! Piona!

03-04-2013, 18:44

Spodziewałem się takiej riposty :) Nie chodzi o długość, tylko o słowa tego tytułu. IDK zawiera banalne, podstawowe słówka z angielskiego, podczas gdy bourgeois i prospect już takie nie są. Tyle.

03-04-2013, 19:50

what have i done to deserve this ? tez mógl być ;)

03-04-2013, 23:16

Dobrze, że nie:
I Come With Knives

Tak zaczyna się nowa płyta IAMX.

Dzisiaj rozmawiałem z Piotrkiem (one of the crowd) i obaj doszliśmy do wniosku, że Elysium było trochę "z musu" - był kontrakt, a że EMI pozwoliło nagrać w USA, to chłopaki, to wykorzystali.
Electric, to ma być to!

04-04-2013, 14:14

Dx2 napisał(a):Electric, to ma być to!

Troszkę boje się takich stwierdzeń, jednocześnie życzę sobie i wam żeby to się sprawdziło!
Odpowiedz