przez jack » 17-04-2013, 17:34
To dopiero drugie ogłoszenie Selectora, jeszcze kilka rzutów przed nami, więc spokojnie. Poza tym Archive, The Knife i Blake grają 6 września (ten sam dzień co PSB w Berlinie), na 7 września jest wpisana na razie tylko Jessie Ware, co oznacza, że (nie umniejszając Jessie, którą uwielbiam), headliner na ten dzień zostanie dopiero ogłoszony.
Dla mnie ich nieobecność w Polsce też nie jest niczym dramatycznym, mam 2 godziny jazdy do Berlina i samoloty do Londynu jak większość z nas, więc dotarcie na ich koncert nie jest problemem. Chodzi raczej o swego rodzaju klimat, takie pozytywne uczucie, że nasi idole będą w naszym kraju, zagrają gdzieś "pod domem". Więc Berlin, Londyn czy Paryż - OK, ale i tak zrobiłbym wszystko by być także w tej Warszawie czy gdzieś tam indziej.
Alter Art ma dużo pinionżków i chęci, więc naprawdę nie stawiałbym krzyżyka na Ziółkowskim. On też raczej obserwując to co dzieje się na festiwalowej mapie Europy, wie, że PSB nawet jeśli w któryś momencie otrzymali status skostniałego bandu, dziś znów wrócili do łask i robią furorę na wielkich festach pełnych młodzieży. Myślę, że Ziółkowski wie, że czas zainwestować w ich obecność na którymś z jego eventów...
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha