Electric - nowa płyta

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Electric - nowa płyta

Postprzez yarek37 » 04-05-2013, 11:04

Peter napisał(a):
dafio-cat napisał(a):Jak nie słyszysz w ostatnim singlu Daft Punk nawiązań do Jamiroqai, to nie ma o czym z Tobą dyskutować. Jak nie widzisz wcześniejszych postów które coś takim jak Ty powinny uzmysławiać w stosunku PSB-Daft Punk-Jamiroqai, to tym bardziej przekonuję się, że pewnych postów nie chcesz zrozumieć na tym forum panie @Peter. Odnoszę wrażenie że często piszesz, by tylko napisać post i prowokować innych. Zresztą, nie tylko ja chyba zauważam taki twój casus Peter?

Ale ja nie mówię o Daft Punk tylko o Pet Shop Boys. Dla mnie Jamiroquai to głównie "Cosmic Girl" i tego nigdzie nie słyszę. ;) PS. nie zamierzam tu nikogo prowokować po prostu tak reaguje jak ktoś próbuje mi wcisnąć coś czego ja nie słyszę.

Jamiroquai to nie tylko "Cosmic girl" tak samo jak PSB to nie tylko "Go West"
yarek37
DJ Culture

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 04-05-2013, 11:08

yarek37 napisał(a):jak PSB to nie tylko "Go West"

.....albo "It's a Sin". Każdemu to powtarzam. Nie chcą wierzyć ;)
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Peter » 04-05-2013, 12:29

yarek37 napisał(a):
Peter napisał(a):
dafio-cat napisał(a):Jak nie słyszysz w ostatnim singlu Daft Punk nawiązań do Jamiroqai, to nie ma o czym z Tobą dyskutować. Jak nie widzisz wcześniejszych postów które coś takim jak Ty powinny uzmysławiać w stosunku PSB-Daft Punk-Jamiroqai, to tym bardziej przekonuję się, że pewnych postów nie chcesz zrozumieć na tym forum panie @Peter. Odnoszę wrażenie że często piszesz, by tylko napisać post i prowokować innych. Zresztą, nie tylko ja chyba zauważam taki twój casus Peter?

Ale ja nie mówię o Daft Punk tylko o Pet Shop Boys. Dla mnie Jamiroquai to głównie "Cosmic Girl" i tego nigdzie nie słyszę. ;) PS. nie zamierzam tu nikogo prowokować po prostu tak reaguje jak ktoś próbuje mi wcisnąć coś czego ja nie słyszę.

Jamiroquai to nie tylko "Cosmic girl" tak samo jak PSB to nie tylko "Go West"

No dobra, ale facet tak jak PSB ma swój specyficzny styl, to co ich łączy to że obaj wykonawcy tworzą muzykę elektroniczną, to tak jakby porównać Stalina do Dantyszka bo obaj byli mężczyznami. Jak ktoś lubi Jamiroquai to OK, akceptuję różne gusta, ale niech mi ktoś nie wciska, że PSB coś łączy z Jamiroquai, bo dla mnie te światy się wcale nie przenikają. PSB do OMD. A co do nowego nagrania, to jest to taka klubowa muzyka pozytywnie wyróżniająca się od tego co jest na rynku obecnie. ;)
Peter

Postprzez dafio-cat » 04-05-2013, 17:36

Oj @Peter, coś ciężko z twoim analitycznym myśleniem. Nikt Ci nie wciskał że PSB ma coś wspólnego z Jamiroqai. Bardziej chodziło o powiązania PSB z Daft Punk w obecnych czasach. I Daft Punk z Jamiroqai w obecnych czasach. Z obecnymi singlami PSB i Daft Punk odpowiednio. Myślenie nie boli, naprawdę. A uściślając, Jamiroqai to nie facet - to zespół. :!:
dafio-cat

Postprzez Peter » 04-05-2013, 18:57

Bardzo lubię zespól Jamiroquai, ale im możliwie bliżej do Daft Punku, nie wiem, bo nie orientuje się w ich graniu, ale słyszałem, ze grają electro.
Peter

Postprzez dafio-cat » 04-05-2013, 19:02

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: etc do twoich wpisów Peter...
dafio-cat

Postprzez eliks » 04-05-2013, 19:10

Obrazek
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Peter » 04-05-2013, 20:05

Tylko jak wasze wpisy się mają do "Electric'a"? Ja przeżyję tą okładkę jak płyta będzie dobra.
PS. nie orientuję się w tym co gra oczywiście Daft Punk.
Peter

Postprzez serd » 04-05-2013, 20:07

Petek napisał(a):9 utworów - w jednym gościnnie wystąpi raper Example:

1. Axis - 5:32
2. Bolshy - 5:44
3. Love is a bourgeois construct - 6:41
4. Fluorescent - 6:14
5. Inside a dream - 5:37
6. The last to die - 4:12
7. Shouting in the evening - 3:36
8. Thursday (z udziałem Example) - 5:02
9. Vocal - 6:34

Tylok 9 utworów? Troszke mało... Yes i Elysium miały po 12...

Peter napisał(a):Tylko jak wasze wpisy się mają do "Electric'a"?

Peter, nie chcę Cie Martwić ale te wpisy były, jak mi się zdaje, nie tyle do Electric ale bardziej do Ciebie.
serd
Always On My Mind

Postprzez Peter » 04-05-2013, 21:52

Kończąc te dywagacje PSB contra Jamiroquai to mi się oni podobali w erze Allright, a potem już nie byli w takiej formie. A PSB to mi się najbardziej kojarzy z "West END Girls". Co do nowego materiału to najlepsze chyba będzie to "Love is a bourgeois construct", strasznie mi się tytuł podoba i mnie intryguje....
Peter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys