Electric - nowa płyta

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Electric - nowa płyta

Postprzez verybilingual » 30-05-2013, 12:20

Czekasz więc Ryśku ma jednoznacznie złą recenzję teraz :P?
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez Rysiek » 30-05-2013, 12:33

Nie, ona też będzie niewiarygodna :D

Po prostu traktuję recenzję z Quietus z przymrużeniem oka. Gdybym nie znał części utworów, to po przeczytaniu tego artykułu pomyślałbym, że czeka nas album, który ma szansę zostać płytą dekady.
Najzwyczajniej w świece lubię konstruktywne uwagi w recenzjach.
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 30-05-2013, 14:23

Nie do końca Cię rozumiem. To, że ktoś uważa ten album za świetny, nie znaczy, że recenzja nie zawiera konstruktywnych uwag (zresztą co to w ogóle znaczy - "konstruktywna uwaga"?). Coś co Tobie wydaje się wadą, dla recenzenta Quietus widocznie jest zaletą. Ja na razie znam jedynie "Axis" i "Thursday". Te kawałki są bardzo udane i nie wiem czy określiłbym je tymi samymi słowami co Luke, to jednak chyba nasze opinie są zbliżone. Bardzo dobra płyta to nie album dekady. Nikt tego nie oczekuje, nikt nie sugeruje - łącznie z samym recenzentem :)
verybilingual
Administrator

Postprzez Rysiek » 30-05-2013, 14:48

Obawiam się po prostu tego, że mogło dojść do sytuacji, w której magazyn dogadał się z PSB - "my wam pozytywną recenzję - wy nam teaser" (wiadomo, prestiżowa sprawa), w związku z czym krytyka mogła zostać delikatnie wyciszona. Tylko o to mi chodzi. Być może recenzentowi faktycznie niezmiernie podobała się ta płyta - bardzo fajnie. Ale w momencie, w którym recenzja staje się panegirykiem sprawa robi się podejrzana. W związku z czym podchodzę do tego z dystansem. Możliwe, że to będzie bardzo dobra płyta, ale artykuł z tej strony to za mało, żeby wprowadzić mnie w jakieś dodatkowe dygotanie związane z pojawieniem się płyty na rynku.
Przed wydaniem Elysium też pojawiło się kilka bardzo pozytywnych recenzji - jak się później okazało były one jednak przesadzone.
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 30-05-2013, 15:26

Takie coś działa w przypadku największych gazet typu Q i grup pokroju U2. Było o tym głośno swego czasu, ale nie w momencie, gdy mamy do czynienia z Quietus :) To bardzo porządny serwis, ale przecież nie miał żadnej wyłączności na teaser. Jaki zresztą byłby to dla niego interes wrzucić fragment video w zamian za taką recenzję? Video od razu pojawiło się na innych stronach i wcześniej na psb.co.uk - to żadna prestiżowa sprawa ;P Nie doszukiwałbym się na poziomie PSB takich akcji, bo to nie jest grupa tego kalibru, aby płaciła za 5/5 w największych magazynach. "Electric" na kolejne recenzje poczeka pewnie z miesiąc, ale wszystkie głosy, które dochodzą od osób mających już kontakt z płytą są pozytywne. I stawiałbym raczej na to, że właśnie w gazetach typu Q czy NME album może dostać tak czy siak 3/5 czy inną tego typu notę, bo zostanie wrzucony po prostu do odtwarzacza jednego z redaktorów, przesłuchany raz i dodany do rubryki z recenzjami jako jedną ze 100 płyt, które trzeba na szybko zrecenzować :) Właśnie dlatego, że nikt nie zapłaci im za promocję itd...Internet pod tym względem i portale typu Quietus to dużo bardziej wiarygodna strefa.

A co do "Elysium" to recenzje ma porządne, ale bez rewelacji. Nie przypominam sobie żadnych zachwytów w stylu recenzji Luke'a Turnera.
verybilingual
Administrator

Postprzez Rysiek » 30-05-2013, 20:45

Napisane było, że mieli "exclusive", co mogłoby wygenerować jakieś dodatkowe wejścia. Nawet jeśli nie było układziku, to dziwnie pachnie mi ta recenzja. Tak czy siak trzeba czekać na kolejne artykuły, a przede wszystkim na płytę, bo wtedy wszystko będzie jasne. Mam nadzieję, że we mnie wzbudzi podobny zachwyt.
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 30-05-2013, 22:56

Moim zdaniem ten mix jest nieco inny, bardziej huczy. Wersja live, która też jest prawdopodobnie nieco inne (raz, że live, dwa, że nieco skrócili) jest bardziej minimalistyczna.
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 01-06-2013, 0:38

Strasznie tandetnie brzmi ten remix. Taka trance nawalanka z Love Parade. Dobrze ze to tylko remix :)
ralph
Home And Dry

Postprzez NIFN » 13-06-2013, 20:57

Hej,
Zastanawia mnie jedno - czy wiadomo coś na temat edycji limitowanej albumu Electric?
Na empik.com (bo tam zazwyczaj kupuję) można zamówić jedynie preoreder na CD i LP w wersjach standardowych...

Nie przeglądałem wszystkich postów w temacie, a wyszukiwarka nic mi nie pokazała.

Pozdrawiam!
NIFN
Love Comes Quickly

Postprzez FundamentalPethead » 16-06-2013, 11:18

NIFN napisał(a):Hej,
Zastanawia mnie jedno - czy wiadomo coś na temat edycji limitowanej albumu Electric?

Nic nie wiadomo. Poza tym nie wiadomo w ogóle, czy taka będzie. ;)
FundamentalPethead
Love Comes Quickly

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys