05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin 19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton 18.6.13, Electric @ O2 Arena, London 04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk 06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival 13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
O tak! Sally Shapiro polecam koniecznie wszystkim fanom PSB, nie będziecie zawiedzeni. Pierwszą płytę "Disco Romance" wręcz uwielbiam, tegoroczna "Somewhere else" troszkę mniej mi się podoba, ale to wciąż fantastyczne new disco. Wielka szkoda, że nie koncertują...
Mieliście kiedyś taki szał w młodości że nagrywaliście teledyski na vhs z programów muzycznych. Ja nagrałem ich chyba osiem. Teraz ostatnio zaglądałem na nie aby zobaczyć co mi wtedy wpadło w oko. Poszukuje pewnej piosenki leciał ten klip na Mtv w nocy. Teledysk wyglądał w ten sposób że na rzutniku były pokazane ulice Paryża. I pamiętam że był na pierwszy planie babka ,która paliła papierosa.
Oto kilka piosenek ,które będę słuchać w tym tygodniu: 1.Urban cookie collective - The Key The Secret 2.Weird Al Yankovic - Smells Like Nirvana 3.Peter Noone - I'm Into Something Good 4.Bananarama-Cruel Summer 5.Olive-You're Not Alone 6.Breake Machine-Street Dance
Ja ostatnio katuję te kawałki : Aphex Twin - Xtal Hey - Heledore Babe Hey - To Trzeba Lubić The xx - Reunion A Flock Of Seagulls - I Ran (So Far Away) Bjork - Jóga Madonna - Till Death Do Us Part Portishead - Glory Box Pet Shop Boys - Fluorescent
BlueCalx napisał(a):(...) The xx - Reunion Bjork - Jóga Madonna - Till Death Do Us Part Portishead - Glory Box (...)
O rany ! Też chciałbym w wieku 15 lat słuchać tak dobrych rzeczy !
U mnie ostatnio głównie Saint Etienne (fenomenalna zeszłoroczna płyta), Blondes, Gold Panda, Jon Hopkins i Postiljonen.
Bardzo bardzo polecam do przesłuchania:
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin 19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton 18.6.13, Electric @ O2 Arena, London 04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk 06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival 13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha