04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Postprzez Marta » 20-06-2013, 15:12

Rozmawiałam z organizatorem koncertu. Ponoć zastanawiają się właśnie nad możliwością wcześniejszego wpuszczenia ludzi z miejscówkami na Diamond Circle. Próbowałam podpytać o więcej konkretów ale jest ciężko.. nie chcą za bardzo zdradzać szczegółów.
Mi się wydaje że sami jeszcze do końca nie wiedzą jak to rozegrać. Chyba wszystko zależy od tego jak pójdzie sprzedaż biletów.
Być może są dwie opcje. Pierwsza to taka że DC będzie uprzywilejowaną wejściówką i oprócz tego że będzie to osobna płyta tuż pod sceną to dodatkowo będzie można wejść na nią wcześniej niż na pozostałe. A druga wersja to taka, że jak będzie mała sprzedaż na DC to połączą płyty razem z GC i po prostu będą się różniły tylko tym, że z biletami na DC będą wpuszczać wcześniej niż na GC.. ale to tylko moje osobiste spekulacje.
Marta
Always On My Mind

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 20-06-2013, 17:18

Przecież to jest jakieś skurwysyństwo :? :evil: Jakbym już kupił bilet, mając informację, że to oddzielna strefa, to ciekawe co mógłbym zrobić, gdyby się okazało, że nagle jedyny bonus przysługujący mi za wydanie 100 zł więcej to możliwość wcześniejszego wejścia na płytę. 100 zł za wcześniejsze wejście, a potem może mnie ktoś wypchnąć hipotetycznie do 43435 rzędu :/ I ciekawe co na to powiedziałaby ta kobieta, z którą rozmawiałem. Zwróciłaby mi 100zł z własnej kieszeni?

Dlatego właśnie jeszcze nie kupowałem biletu CHOCIAŻ dostałem zapewnienie telefoniczne. Jak widać cały czas jest jakiś organizacyjny bajzel. Pierwsza opcja wydaje mi się idiotyczna - po co wpuszczać ludzi do sektora, w którym mają pewne miejsce wcześniej niż ludzi do innych sektorów? Druga możliwość jest prawdopodobna przy nikłym zainteresowaniu Golden Circle, ale to byłoby po prostu oszustwem, szczególnie, że szczegóły podziału nie są znane do dzisiaj, a niektórzy już kupili bilety, a jeszcze inni mogą powołać się na informacje, że sektory miały być odgrodzone.

Gra jest na pewno warta świeczki, bo 100 zł piechotą nie chodzi. Za 100 zł można kupić dodatkowy bilet na trybuny. Nieważne już jaka będzie ostateczna decyzja (chociaż wolałbym osobny sektor za 350), ważne, aby w końcu sprawa była jasna. Bo potem może być nieprzyjemnie dla różnych stron związanych z tym koncertem, fanów, organizatorów itd...

@Fundamental - zamieszanie dotyczy tylko tych dwóch stref - Golden Circle i Diamond Circle. Po prostu różni organizatorzy różnie to sobie ustawiają. Na Depeche Mode taki najdroższy bilet na płytę to możliwość wcześniejszego wejścia na płytę. Na Justinie Bieberze z kolei Diamond Circle było strefą oddzielną. Ogólnie uważam, że takie praktyki to tylko naciąganie ludzi na pieniądze, tak aby w stresie (jak ktoś chce zobaczyć swoich ulubieńców, to zrobi wszystko, aby dostać się jak najbliższej) wydawali większe pieniądze tak naprawdę płacąc za nic. Za czas. Heh, czas to pieniądz - to prawda. Ale niestety tutaj ma to jakiś karykaturalny obraz.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez jack » 20-06-2013, 18:26

Strefa Diamond to tylko i wyłącznie pazerność i skok na kasę zdesperowanych fanów, którzy sądzą, że to może być ostatnia szansa na zobaczenie swoich ulubieńców we własnym kraju. Ja też lubię oglądać koncerty z bliska, ale nie zamierzam z tego tytułu nikomu nabijać kabzy. Tym bardziej, że kupując Golden Circle też będę pewnie prawie pod samą sceną. Jestem w 97% przekonany, że Diamond nie będzie oddzielną strefą, bo wiochą będzie stawiać barierki 3 metry za barierką oddzielającą ludzi od sceny. Ile tych biletów pójdzie? 50, 100, 150? Nawet jeśli ta ostatnia liczba, to i tak jest to garstka przy tak dużej powierzchni jaką jest płyta dużej hali widowiskowej.

Doceniam organizatorów za sam fakt, że ściągają PSB do Polski (jak już zresztą pisałem w którymś poście), ale jeśli chodzi o politykę biletową to można tylko ubolewać, że uczą się od najgorszych (Live Nation).
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez ralph » 20-06-2013, 18:31

A ja sie cieszylem ze koncertu nie organizuje Live Nation - nie bedzie burdelu z biletami itp. Ech..
ralph
Home And Dry

Postprzez FundamentalPethead » 20-06-2013, 18:42

Czy tylko ja mam taki nerwowy odruch wchodzenia codziennie na stronę eventim i stwierdzania, że biletów tak jakby w ogóle nie ubywa? :roll:
FundamentalPethead
Love Comes Quickly

Postprzez verybilingual » 20-06-2013, 19:58

W moim wypadku ten odruch nie jest nerwowy, ale z ciekawości sprawdzam te sektory dostępne do zamawiana. Coś tam ubywa, ale to naprawdę liczby liczone na palcach jednej, dwóch rąk :(
verybilingual
Administrator

Postprzez acidpet » 20-06-2013, 21:24

a czy ktoś wie jak to jest z sektorami, czy bilety na powiedzmy sektor 120 są w sprzedaży, może już wyprzedane? Ja nie mogę zupełnie tego ogarnąć?
acidpet
It's Alright

Postprzez verybilingual » 20-06-2013, 21:46

Pisałem o tym na poprzedniej stronie ;) Nie ma dostępnych sektorów poza tymi, które są w sprzedaży...i się nie sprzedają, więc nie dodają kolejnych.
verybilingual
Administrator

Postprzez acidpet » 21-06-2013, 6:40

sorki, to oto ci chodziło! :evil:
Powiem szczerze nie zdecydowałem się jeszcze z którego miejsca chcę oglądać ten koncert ale wkurzają mnie te ograniczenia. I co to za badanie sprzedaży? Może ktoś kupił bilet na to miejsce gdzie nie można teraz zakupić?
acidpet
It's Alright

Postprzez Marta » 21-06-2013, 12:25

jack napisał(a):Strefa Diamond to tylko i wyłącznie pazerność i skok na kasę zdesperowanych fanów, którzy sądzą, że to może być ostatnia szansa na zobaczenie swoich ulubieńców we własnym kraju. Ja też lubię oglądać koncerty z bliska, ale nie zamierzam z tego tytułu nikomu nabijać kabzy.

Wypraszam sobie! Nie czuję się pazerną ani zdesperowaną fanką kupując bilet na DC.
Każdy ma prawo wyboru miejsca i ceny dlatego tego typu komentarze są chyba trochę nie na miejscu.
PSB jest dla mnie wyjątkowym zespołem i zawsze staram się oglądać ich z pierwszego rzędu. Kieruję się trochę innymi pobudkami i w tym wypadku cena schodzi dla mnie na plan dalszy. Stać mnie na to by raz na klika lat obejrzeć swoich idoli we własnym kraju, tuż spod sceny. Tym bardziej że jak dla mnie są tyle warci i nie mam zamiaru na tym żyłować.

Myślę że jeszcze trochę za wcześnie by oceniać system sprzedaży biletów. Tak naprawdę nic nie jest jeszcze przesądzone i chyba nie ma sensu się zawczasu nakręcać. .
Marta
Always On My Mind

Sex: Petshopgirl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys