Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
29-06-2013, 12:18
18/06/2013 O2 Arena, London. Było świetnie. Kolega Jack zarzucił parę zdjęć (przed, w trakcie i tuż po koncercie). Ja mogę, tylko dorzucić zdjęcie co zostało po koncercie. Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- ....jpg (194.04 KiB) Przeglądane 2396 razy
29-06-2013, 12:43
Widząc te butelki, już wiem dlaczego cała O2 się tak doskonale bawiła, nawet ci wszyscy w ostatnich rzędach
29-06-2013, 23:31
Jak to Angole, do zabawy potrzebują "stymulacji".
03-07-2013, 15:49
@jack @puszkin - czy możecie powiedzieć coś więcej o samym show, jak bardzo bogaty jest w światła, efekty, itp. ? Jak dobrze/słabo wypada gdy ogląda się go z dystansu?
zastanawiam się nad kupieniem zwykłego biletu na płytę, gdyż z doświadczenia wiem, że bogaty w oprawę świetlną show zwykle ogląda się lepiej z pewnej odległości. Diamond circle nie chcę kupować i zwyczajnie mam wątpliwości, czy golden circle nie będzie de facto złym miejscem, które ani nie stoi pod sceną, ani nie widzi dobrze oprawy show.
03-07-2013, 18:06
Według mnie właśnie efekty świetlne na tej trasie powodują, że koncert dobrze się ogląda - jak przypuszczam, z praktycznie każdego miejsca w danym obiekcie. Jak już wspominałem miałem w Londynie mało "fanowską" miejscówkę, mianowicie była to trybuna, dość daleko od sceny, ALE jestem przekonany, że akurat widok laserów które "przeszywały" całą halę podczas np. I'm Not Scared czy Vocalu, był o wiele bardziej zjawiskowy dla mnie niż dla osób pod sceną.
Efekty raczej Ci zrekompensują to, że nie będziesz widział zespołu z bliska. Bo w przeciwieństwie do Pandemonium i właściwie chyba wszystkich poprzednich tras, Electric naprawdę dobrze się ogląda także z daleka. W przypadku Londynu, nawet ludzie na końcu płyty bawili się dobrze z tego co widziałem, a O2 Arena jest jednak trochę większym obiektem niż Ergo. Chyba jedynym zagrożeniem jeśli chodzi o możliwy zły odbiór show z daleka, jest skopanie nagłośnienia. Ale liczę, że mają dobrych dźwiękowców. W UK było super pod tym kątem.
03-07-2013, 20:23
Dzięki - to mi wystarcza. Nagłośnieniowcy przede wszystkim dbają o płytę, najczęściej jest tak, że na niekorzyść trybun. Wybiorę normalny bilet na płytę, nie mam parcia na bycie pod sceną, chcę zobaczyć te światełka w pełnej ich krasie!
04-07-2013, 18:42
byłem widziałem PSB w Karlovych Varach i jestem zachwycony
:) stroboskopy, lasery, reflektory, etc etc rewelacja. Polecam
04-07-2013, 19:05
Potwierdzam!!!!! było super!!!!! Neil śpiewał bardzo dobrze (trochę się obawiałem, bo coś ostatnio fałszował
a tutaj super!. Dobra publika, choć na początku pod sceną było mało ludzi, potem sie naschodzili. Pod koniec koncertu cała płyta już się bawiła. fajne "last to die", "thursday", "vocal" z najnowszej płyty. A z klasyki "I am not scared". Nie wiem co pisać, ale naprawdę było nieźle. Ciekawe czy oprócz Yarka i mnie byli jeszcze inni Polacy. Aha - Czesi szybciutko zwinęli plakaty...
04-07-2013, 20:11
ajmwdt napisał(a):Potwierdzam!!!!! było super!!!!! Neil śpiewał bardzo dobrze (trochę się obawiałem, bo coś ostatnio fałszował
a tutaj super!. Dobra publika, choć na początku pod sceną było mało ludzi, potem sie naschodzili. Pod koniec koncertu cała płyta już się bawiła. fajne "last to die", "thursday", "vocal" z najnowszej płyty. A z klasyki "I am not scared". Nie wiem co pisać, ale naprawdę było nieźle. Ciekawe czy oprócz Yarka i mnie byli jeszcze inni Polacy. Aha - Czesi szybciutko zwinęli plakaty...
Ja zwinąłem przed koncertem