Switch to full style
Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Zablokowany

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

22-08-2013, 15:13

Fajna ciekawostka, dzięki.

22-08-2013, 17:18

jack - u kogo robiłeś koszulkę? "Po domowemu" czy przez jakąś firmę z neta? Bo ja właśnie jestem na etapie wyboru wykonawcy pod mój projekt i muszę się spieszyć :)

Milesniewa rozczaruję, ale na mojej koszulce będzie duża okładka ostatniej płyty (czyt. bardzo dobra okładka bardzo dobrej płyty :P) + mały napis dot. zespołu i samego koncertu.

22-08-2013, 17:35

Very a możesz zamówić więcej takich koszulek? Bo ja bym się pisał na jedną lub dwie.

22-08-2013, 18:19

verybilingual napisał(a):jack - u kogo robiłeś koszulkę? "Po domowemu" czy przez jakąś firmę z neta? Bo ja właśnie jestem na etapie wyboru wykonawcy pod mój projekt i muszę się spieszyć :)

Nadrukowanie zdjęcia na koszulkę zleciłem szczecińskiej firmie http://www.copyland.com.pl/. Drukarnie cyfrowe są pewnie w każdym dużym mieście, więc na pewno coś znajdziesz u siebie.

22-08-2013, 18:39

mino123 napisał(a):Very a możesz zamówić więcej takich koszulek? Bo ja bym się pisał na jedną lub dwie.

Można, aczkolwiek.....ok, najpierw pokaże ten mój projekt w takim razie. Teraz to już trochę mało czasu, ale jeśli masz lepszy pomysł na koszulkę, to jeszcze możemy coś zmienić (lub możesz zaproponować w ogóle alternatywny styl) i potem zamówimy poprzez jakąś stronę, która zrobi nadruk najlepiej FLEXEM i ma koszulki o porządnej gramaturze (czyli od 170 do 200). Jednak na razie w ogóle szukam wiarygodnego dostawcy. Kiedyś realizowałem podobne koncepcje na mistyf.pl i byłem bardzo zadowolony z ich prac, natomiast niestety sklep się zwinął :(

Oczywiście jeśli ktoś inny chce się dołączyć, ma jakiś pomysł itd..., to proszę śmiało pisać. Czasu jest niewiele. Ale myślę, że zamówienie złożone nawet w granicach 27-28 sierpnia powinno zostać jeszcze zrealizowane na czas (dostawa kurier, dzień następny).
Załączniki
PSB projekt.png
Projekt koszulki. Prosty, minimalistyczny styl, oparty o okładkę ostatniej płyt + napisy w stylu (czcionka, pochylenie) designu "Electric". Tylko przód koszulki posiada nadruk.
PSB projekt.png (1.05 MiB) Przeglądane 1386 razy

22-08-2013, 19:12

verybilingual napisał(a):Milesniewa rozczaruję, ale na mojej koszulce będzie duża okładka ostatniej płyty (czyt. bardzo dobra okładka bardzo dobrej płyty :P) + mały napis dot. zespołu i samego koncertu.

Nie rozczarowałeś mnie ;)
Nie twierdzę, że płyta jest kiepska ale że poprzednie były lepsze (zwłaszcza pierwsze), zrobiły na mnie większe wrażenie. Pomijając jednak walory muzyczne, to sama okadka (a tym samym kuszulka z taką grafiką) niewiele mówi (zwłaszcza osobom niewtajemniczonym).
Jak nie wymyślę nic innego, to chyba pójdę w kierunku okładki z płyty Actually ;)
Ewentualnie jakiś gotowiec np. coś z tego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3489122943
Ostatnio edytowano 22-08-2013, 19:49 przez mlesniew, łącznie edytowano 1 raz

22-08-2013, 19:17

Ja na pewno chcę mieć coś aktualnego, nie fotografię sprzed niemal 30-stu lat. Niezbyt mnie interesuje kto co w tym będzie widział ;) Koszulka to rodzaj pamiątki, uczczenia koncertu. Nie chcę się nią afiszować i przyciągać wzrok gapiów. Moja koszulka nic nie musi mówić ;)

22-08-2013, 19:26

Very twój projekt jest idealny. Tak właśnie powinna wyglądać koszulka koncertowa.
a czy wie ktoś czy będzie można na miejscu kupić koszulki z Electric Tour?

22-08-2013, 19:34

mino123 napisał(a):a czy wie ktoś czy będzie można na miejscu kupić koszulki z Electric Tour?

Są w sklepiku koncertowym. No chyba, że sklepiku nie będzie, ale powinien być.

22-08-2013, 19:47

verybilingual napisał(a):Ja na pewno chcę mieć coś aktualnego, nie fotografię sprzed niemal 30-stu lat. Niezbyt mnie interesuje kto co w tym będzie widział ;) Koszulka to rodzaj pamiątki, uczczenia koncertu. Nie chcę się nią afiszować i przyciągać wzrok gapiów. Moja koszulka nic nie musi mówić ;)

Hmm. Widzę, że chyba w moim przypadku nie skończy się na jednym wzorze.
1. Masz racje co do koszulki-pamiątki (np. wg Twojego wzoru) tylko, że wtedy jest to "koszulka-jednorazówka". Założę ją na koncert a później jest już "przeterminowana". Ale jako pamiątka jest OK. Jeśli nie masz nic przeciwko, to skorzystam z Twojego wzoru. A może dałoby się podłaczyć do Twojego zamówienia?
2. Koszulka uniwersalna (bezterminowa) bez daty i nazwy trasy. Z jakąś grafiką lub samą nazwą Zespołu.
Chyba się zdecyduję na oba warianty ;)

P.S. Nie wypominaj wieku bo nie tak się mierzy wartość ważnych rzeczy ;)
To co było dobre kiedyś również teraz może się doskonale sprawdzić (i z takim fenomenem mamy na tym Forum do czynienia)
Ostatnio edytowano 22-08-2013, 20:06 przez mlesniew, łącznie edytowano 1 raz
Zablokowany