Mamy ograniczony materiał, mimo wszystko pozwoliłem sobie na wstępną ocenę (na punkty) nowego albumu Pet Shop Boys - "Super", która wygląda następująco: 17/24 - Jest całkiem dobrze!
1. Happiness - 0 pkt. 2. Pop Kids - 1 pkt. 3. Twenty-Something - 1 pkt. 4. Groovy - 1 pkt. 5. Dictator Decides - 2 pkt. 6. Pazzo! - 2 pkt. 7. Inner Sanctum - 1 pkt. 8. Undertow - 1 pkt. 9. Sad Robot World - 2 pkt. 10. Say It To Me - 2 pkt. 11. Burn - 2 pkt. 12. Into Thin Air - 2 pkt.
Nie licząc numeru pierwszego cała płyta przednia. Jest dla mnie lepiej niż na Electric. Najbardziej pozytywnie rozczarowuje mnie jak do tej pory Twenty - something. Chyba rzeczywiście najbardziej ciarki przechodzą przy The Dictator Decides. Ten nieco zwolniony sposób śpiewu z pogłosem to w najlepszym stylu Marca Almonda. Ale to Neil jak najbardziej śpiewa. I ta żeńska wokalna końcówka... Pazzo! to taki klimat wg mnie z Tutti Frutti New Order. Lubię. Następny singiel? Groovy może taki bardziej klasyczny dla chłopaków Undertow (fajny refren). Raczej nie Twenty Something, o dziwo mało miałki jak się wydawał, ale bardziej dramatyczny w porównaniu z odsłuchem sampli. A takie PSB lubię (lubimy?). Pozdrawiam, lecę słuchać dalej. PS. Płyta mieści się na jednej stronie kasety C90. W ten sposób będę jej odsłuchiwał po kolei.
Pierwsze odsłuchanie 1, Happiness - niezłe - myślałem ze będzie gorzej 2. The Pop Kids - trzyma poziom 3. Twenty something - hm hm mieszane uczucia 4. Groove - dobre 5. The Dictator Decides - bardzo dobre 6. Pazzo - wkręca się w głowę 7. Inner Sanctum - rewelacja :) 8. Undertow - fajne - typ na singiel 9. Sad robot world - miłe 10. Say it to me - jaka miła niespodzianka 11. Burn - lata 80 :):) fajne 12. Into thin air - tego trzeba posłuchać kilka razy :)
Jak dla mnie to Twenty something jak dla mnie bomba i na singiel by się nadawało jest miłe do słuchania i przypomina ballade. Nie wiem dlaczego Burn to lata 80 w poście powyżej nic nie przypomina tych lat. Into Thin Air rewelacja
Dwie ostatnie plyty to porażka i po przesluchaniu super tez mam takie poczucie ,nie wiem po co wybrali ponownie tego samego producenta???Chyba czas by pomysleli o emeryturze,trzy lata czekania i znowu kicha.Przykro ich sluchac...