Robbie Williams.

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Robbie Williams.

Postprzez dafio-cat » 05-11-2012, 17:00

Słuchałem nową płytkę RW 3 razy. I muszę z przykrością napisać, że to najgorsza płyta studyjna RW. To będzie pierwszy album studyjny Williamsa, którego nie będę miał w swojej kolekcji. Przykre to, ale posłuchajcie tych muzycznych męczarni. I oceńcie. Ja oceniam jako niesmaczne nawiązanie do bycia kiedyś w Take That. Wyszło z tego nieporozumienie muzyczne(na tym albumie). Brak spójności, jakieś wygibasy aranżacyjne, nuda i powtarzalność z najgorszych momentów jego kariery. :(
Gdzie jest Guy Chambers... ;)
dafio-cat

Postprzez Peter » 05-11-2012, 18:54

Tam nie ma już Guya Chambersa tylko jakiś dziwaczny duet o polsko brzmiącym nazwisku Gruska. Nawiasem mówiąc ich piosenka to największy gniot na albumie. Najlepsza piosenka to "Candy" i "Be A Boy'. A niestety wada albumu jest brak spójności. Mam wrażenie, że kariera RW to równanie w dół. Ostatnią dobrą płytą było bodajże "Intensive Care". "Rudebox" miał tylko kilka ciekawych momentów, pewnie dlatego RW wiedząc, że jest źle wrócił do będącego na fali TT. :mrgreen: Trzy ostatnie płyty RW to klapa.
Peter

Postprzez dafio-cat » 05-11-2012, 19:53

No, przecież wiem że nie ma na tej płycie, i wcześniejszych Guya Chambersa(poza wyjątkiem jednym). Robbie się stacza coraz bardziej. Od ESCAPOLOGY wydaje coraz słabsze albumy. Okładka jego najnowszej płyty, tez o nim dużo mówi. Ego go niszczy coraz bardziej. Robi się na złotego, a jest obecnie mniej niż brązowy.
dafio-cat

Postprzez Peter » 06-11-2012, 10:43

Mi też brakuje Chambersa. To był najlepszy producent Williamsa tuż po PSB. A co sądzisz o debiucie wokalisty? Mi się nawet podoba "Freedom" i pierwszy album.
Peter

Postprzez dafio-cat » 06-11-2012, 15:55

Life thru a lens jest na dobrym poziomie. Nie jest to tak dopracowane jak późniejsza współpraca Guya Chambersa z RW, ale kompozycje Chambersa są jak to zwykle bywa b.dobre. Za dużo gitar jak dla mnie.
dafio-cat

Postprzez Peter » 06-11-2012, 16:50

Ja też nie bardzo lubię rockowej muzyki, ale te płytę zawsze lubiłem, a lubisz też Tak That? Ja uwielbiam głos Gary'ego i Jasona, a Robbie też miał kilka fajnych numerków w TT. ;)

PS "Candy" ma zwrotki z właśnie "Life Thruy Lens"... :)
Peter

Postprzez dafio-cat » 06-11-2012, 17:23

Nie lubię TAKE THAT. Mam ich tylko jedną płytkę, Progress - dlatego , że RW w tym uczestniczył po wielu latach... ;)
A co do lubienia lub nie lubienia rockowej muzyki. Źle mnie zrozumiałeś. Lubię rock, heavy metal - ale w dobrym wydaniu.
dafio-cat

Postprzez Peter » 06-11-2012, 19:30

Aha, czyli ta płyta rockowa nie była w dobrym wydaniu? Według mnie to naprawdę dobry album. Nie lubię rocka ani metalu, ale płyta jest na tyle dobra, że zawsze mi była mi bliska. PS. który z albumów RW jest tym najlepszym? Jak dla mnie "Sing When You Are Winning", ale w tamtym czasie Pan Robert miał takie parcie na szkło, że nie nadążałem za nim. ;)
Peter

Postprzez dafio-cat » 06-11-2012, 19:40

:)
Robbie Williams ogólnie, to nie jest rock w dobrym wydaniu. I tu zatrzymam się w naszej dalszej ewentualnej dyskusji. Co do najlepszej jego płyty - zgadzam się. SING WHEN YOU'RE WINNING. ESCAPOLOGY trochę słabsze dla mnie, ale tylko trochę.
dafio-cat

Postprzez Peter » 07-11-2012, 10:52

http://www.youtube.com/watch?v=pffriUNFEN8
A co powiesz na taką współpracę? wogóle piosenki Robbiego i Guya na albumie Kylie to muzyka pierwsza klasa, ciekawe czemu Robbie zrezygnował z Chambersa?
Peter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka