Electric Tour 2013-2014

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Electric Tour 2013

Postprzez balshoy » 18-05-2013, 19:40

Vocal...świetny, prosty, ale energetyczny kawałek
jestem na tak!
a zakończenie jak techno w stylu mayday
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Sex: Petshopboy

Postprzez Anthares » 22-05-2013, 20:57

Cześć!

A ja wracam o dyskusji o koncercie w Polsce. U nas po prostu brak jest agencji artystycznej z jajem, która by zaryzykowała organizację koncertu... Do rozrywkowej elektroniki w Polsce przykleiła się łatka - techniawa młucka albo disco polo :( . Nothing more :(
Anthares
It's A Sin

Postprzez jack » 23-05-2013, 18:28

Materiał z brazyliskiej telewizji. Wrzucam jako ciekawostkę - można dokładniej obejrzeć (pół)kulę dyskotekową na głowie Chrisa :mrgreen: 8-)
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez yarek37 » 23-05-2013, 18:47

Anthares napisał(a):Cześć!

A ja wracam o dyskusji o koncercie w Polsce. U nas po prostu brak jest agencji artystycznej z jajem, która by zaryzykowała organizację koncertu... Do rozrywkowej elektroniki w Polsce przykleiła się łatka - techniawa młucka albo disco polo :( . Nothing more :(

Boją się wtopić kasę :( nawet koncert Madonny przyniósł straty
yarek37
DJ Culture

Postprzez yarek37 » 23-05-2013, 19:19

moja żona która nie lubi PSB powiedziała mi przed chwilą, że słyszała w radio (nie wie w jakim), iż nasi ulubieńcy wystąpią w Polsce :)
sprawdzam w necie ale nic nie mogę znaleźć :(
yarek37
DJ Culture

Postprzez verybilingual » 23-05-2013, 19:58

Dla mnie koncert PSB w Polsce to tak delikatna sprawa, że chyba nie umiałbym ukryć złości po takim "fałszywym sygnale" i chyba pogroziłbym palcem swojej żonie nawet jeśli nie zrobiła tego celowo ;)

Koncert Madonny to z kolei skomplikowana sprawa. Generalnie Polska po prostu nie była gotowa na taki show w takiej formie organizacyjnej. Ludzie myśleli, że po EURO łatwo będzie sprzedać kolejne show i wykorzystać Stadion Narodowy do zarobienia pieniędzy. A zwykli słuchacze nie mieli po prostu środków na bilety VIP, których ceny dochodziły do 1000 zł (zwykłe bilety też do tanich nie należały). Do tego jeszcze dochodzi cała ta afera z udostępnieniem za darmo przez około tydzień czasu stadionu dla ekipy Madonny, brak strategicznego sponsora, niejasne finansowanie (czy ze środków na promocję EURO, czy z innych środków Ministerstwa) itd...

Inna sprawa jest taka, że Madonna chyba już nie budzi takiego "wow" jak kiedyś. Jej muzyka jest po prostu o wiele słabsza niż chociażby 8 lat temu w czasie wydania "Dancefloor". W radio niby ją grają z przyzwoitości, ale nawet zabawowa młodzież już tego nie kupuje, ma nowych idoli.

Co do koncertu PSB, to ich program jest po prostu za drogi. Gdyby to był zespół na dwie akustyczne gitary na scenie 3x3 metry, to spokojnie by ich zaprosili :)
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez jack » 23-05-2013, 23:02

verybilingual napisał(a):Koncert Madonny to z kolei skomplikowana sprawa. Generalnie Polska po prostu nie była gotowa na taki show w takiej formie organizacyjnej. Ludzie myśleli, że po EURO łatwo będzie sprzedać kolejne show i wykorzystać Stadion Narodowy do zarobienia pieniędzy.

Dla mnie raczej największym znakiem zapytaniem jest to, dlaczego akurat w krajach środkowowschodnich zdecydowano się na ulokowanie tego koncertu na gigantycznych obiektach, a w UK, Holandii czy Niemczech, Madonna występowała w halach takich jak O2 (Pet Shop Boys nawet byli w berlińskiej O2), czyli obiektach kilkakrotnie mniejszych od stadionów piłkarskich. Na myśl przychodzi mi jedynie pazerność naszego lokalnego oddziału Live Nation. A że oni pazerni są, to nie od dziś wiadomo. Przeliczyli się w każdym razie. W Polsce największą popularnością wciąż cieszą się skostniałe gitary i to "one" zapełniają stadiony.

Inna sprawa jest taka, że Madonna chyba już nie budzi takiego "wow" jak kiedyś. Jej muzyka jest po prostu o wiele słabsza niż chociażby 8 lat temu w czasie wydania "Dancefloor".

Madonna faktycznie nagrywa słabą muzykę od kilku lat i to nie ulega wątpliwości. Wiadomo, że następstwem tego jest brak zainteresowania koncertem w przypadku jakiejś tam części potencjalnych odbiorców. A szkoda, bo jeśli chodzi o trasy koncertowe Madonny, to są one coraz bardziej spektakularne i miano "wypalenia" w tym przypadku kompletnie nie dotyczy Madonny. Sticky & Sweet Tour (2009) nie dorasta do pięt MDNA Tour (2012).

Przepraszam, że poleciał mały off-top.

Moja opinia jest taka, by wciąż jeszcze się wstrzymać z marudzeniem, że w Rosji, Estonii czy Turcji Pet Shop Boys wystąpią, a u nas jak zwykle mają ich w nosie. Ja nie zamierzam z Mikołaja Ziółkowskiego robić Boga, bo poza zrobieniem jednej porządnej edycji Openera (2012) i kilku udanych krakowskich Selectorów, to imprezy Alter Artu zawsze według mnie były nastawione na gitarową dzieciarnię a'la fani Kings of Leon, Blur i Coldplay. I to jest przykre, bo Alter Art jest mocarzem w tej branży w naszym kraju i mogą ściągnąć każdego lub prawie każdego. A nastawieni są głównie na jeden "elektorat".
W każdym razie Selector Festival ma ogłoszoną na razie garstkę wykonawców, na 7 września poza Jessie Ware nie ma jeszcze nikogo. 6-ego PSB są w Berlinie na Tempelhofie. Naprawdę zalecam cierpliwość i poczekajmy jeszcze parę tygodni na resztę ogłoszeń Selectora. Jeśli nici z tego wyjdą, wtedy zaczniemy marudzić. ;)
jack
Domino Dancing

Postprzez jack » 26-05-2013, 10:01

Doszła nowa data. 13 lipca Pet Shop Boys zagrają w Libanie w ramach Byblos International Festival.
Miejsce imprezy jest niesamowite: http://www.byblosfestival.org/Venue.html
jack
Domino Dancing

Postprzez eliks » 19-06-2013, 14:33

Obrazek
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez verybilingual » 19-06-2013, 14:38

Tracklisty nie zmienili, a podobno DVD będzie z tego show.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys