04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Postprzez ralph » 22-08-2013, 19:59

Fajny projekt Verybilingual. Minimalistyczny napis na dole, bardzo w styl PSB. Moglbys wrzcic plik w formacie grafiki wektorowej? Moze skorzystam, bo sam tez wlasne sie zastanawiam jak sie ubrac :) A przy okazji - planujecie zapolowac na autograf? Ja sie zastanawialem na czym ew. chcialbym miec ich podpisy i mysle ze wybiore pomiedzy winylami Introspectiva a Behaviour.
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Postprzez jack » 22-08-2013, 21:44

ralph napisał(a):A przy okazji - planujecie zapolowac na autograf?

Chętnie bym zapolował, ale znając moje szczęście... :mrgreen: Nie wiem, chyba by trzeba było przed koncertem sprawdzić "tyły" Ergo Areny, by później wiedzieć dokąd pobiec.
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 22-08-2013, 22:03

Zaproszenie na koncert w wykonaniu PSB na kanale 4Funtv, miła niespodzianka między jednym kapitanem Bombą a drugim ;)
http://youtu.be/_NwqoBXL3dE
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez verybilingual » 22-08-2013, 22:32

mlesniew napisał(a):1. Masz racje co do koszulki-pamiątki (np. wg Twojego wzoru) tylko, że wtedy jest to "koszulka-jednorazówka". Założę ją na koncert a później jest już "przeterminowana". Ale jako pamiątka jest OK. Jeśli nie masz nic przeciwko, to skorzystam z Twojego wzoru. A może dałoby się podłaczyć do Twojego zamówienia?

Niekoniecznie się z tym zgodzę. Myślę, że właśnie taka koszulka - jak to określiłeś - "niewiele mówiąca" będzie idealna do założenia również przy jakiejkolwiek innej okazji, chociażby na spacer do parku ;) Wzór jest elegancki i właśnie nie emanuje jakimś okazjonalnym charakterem (np. wielkie zdjęcie zespołu i z tyłu na plecach "PSB - Live Gdańsk 2013").

mlesniew napisał(a):P.S. Nie wypominaj wieku bo nie tak się mierzy wartość ważnych rzeczy ;)
To co było dobre kiedyś również teraz może się doskonale sprawdzić (i z takim fenomenem mamy na tym Forum do czynienia)

W ogóle nie stawiałem na tej 30-tce akcentu ;) Po prostu chciałem podkreślić, że skoro jest nowa trasa, nowa płyta, to ja na koncert PSB ubieram się zgodnie z tymi wyznacznikami ;)

Moglbys wrzcic plik w formacie grafiki wektorowej? Moze skorzystam, bo sam tez wlasne sie zastanawiam jak sie ubrac

A może dałoby się podłaczyć do Twojego zamówienia?

Jutro postaram się załatwić kwestie techniczne i dogadać projekt z wykonawcą (wybrałem wstępnie stronę koszulking.com). Niestety jestem na wsi na urlopie i nie mam czasu doprowadzić za jednym zamachem wszystkiego do końca. Nie jestem nawet pewien czy mój wzór jest odpowiednio duży itd.... Jeśli ktoś jest zainteresowany, to jest taka możliwość, aby na stronie tego sklepu złożyć zamówienie na mój projekt, kiedy dodam go do ogólnej bazy. O szczegółach napiszę jutro.

Co do grafiki wektorowej - w jakim to programie miałbym to zrobić? Nie wiem czy posiadam. Ja tworzyłem za pomocą corela i painta...po prostu :) Zapisałem obraz w png.

mino123 napisał(a):a czy wie ktoś czy będzie można na miejscu kupić koszulki z Electric Tour?

Niestety te koszulki są strasznie drogie....i już nieaktualne! Wzór, na którym ja się opierałem ma nieaktualny spis koncertów na plecach, nie ma tam np. koncertu w Gdańsku. Inne niezbyt mi się podobają i cena też jest zaporowa.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 22-08-2013, 23:41

Jesli robiles to w Corelu to po prostu zapisz plik w formacie Corel (cdr) albo nawet z Corela zapisz po prostu do .pdf, tak bedzie najwygodniej. Kazdy kto zajmuje sie nadrukami bedzie mogl wtedy bez problemu w kazdym programie to otworzyc.
ralph
Home And Dry

Postprzez verybilingual » 22-08-2013, 23:51

Akurat w Corelu robiłem jedynie pewne elementy, które potem do painta włożyłem. Ale może jutro uda mi się na szybko zmontować to samo w Corelu, jeśli jest taka potrzeba.
verybilingual
Administrator

Postprzez eliks » 23-08-2013, 11:36

UWAGA: bilety za 99zł ponownie w sprzedaży - 2 za 1 !

http://imprezyprestige.com/aktualnosci.php?news_id=1105
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez verybilingual » 23-08-2013, 13:11

Co to za stek bzdur, co za pier....... :/ Przepraszam, ale naprawdę ciężko mi się to czyta i ciężko mi jest pojąć, czemu jedni ludzie tak kochają ogłupiać innych.
verybilingual
Administrator

Postprzez verybilingual » 23-08-2013, 14:29

Mam pytanie do osób zainteresowanych koszulką. Chodzi o formę wzoru, która ma być naniesiona na koszulkę. Ponieważ grafika posiada białe tło, podobnie jak koszulka, to istnieją dwie opcje - albo na koszulkę zostanie naniesiona cała grafik łącznie z tłem (czyli będzie jednolity, kwadratowy nadruk), albo też na białą koszulkę zostaną naniesione jedyne "niebieskie fale Electric" oraz napis, przez co tłem automatycznie stanie się tkanina. Nie wiem, która opcja jest lepsza. Dla trwałości chyba warto wybrać tę pierwszą? Z drugiej strony niewykluczone, że biel tła i koszulki będą się różnić - nie wiem tylko w jakim stopniu ;) A może ktoś ma doświadczenie z podobnym nadrukiem - wtedy prosiłbym o radę.
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 23-08-2013, 15:50

Tez o tym myslalem. Mysle ze lepiej wygladalby nadruk z samymi niebieskimi kreskami bez bialego tla. Nadruk to i tak bedzie kawalek kwadratowej folii naprasowany na koszulke. Roznica polega tylko na tym czy przestrzen pomiedzy niebieskimi kreskami bedzie pokryta biala farba, czy bedzie po prostu przezroczysta. Jesli na koszulce mialyby byc nadrukowane tylko kreski, to trzeba by albo wyciac z przygotowanej do naprasowania foli kazda kreske oddzielnie i oddzielnie ja naprasowywac, albo znalezc firme ktora robi prawdziwe nadruki (wszystkie opcje w punktach drukowania, folia flex itp. to sa tak naprawde naprasowywanki a nie nadruki) farba na koszulce. Ale niestety ciezko jest znalezc punkty ktore to robia detalicznie i w dodatku w rozsadnej cenie.

Co do promocji MJM - management zespolu ich pogonil, bo bilety sie sprzedaja, wiec trzeba zrobic wszystko zeby wypelnic hale w maksymalnym stopniu. Spodziewalem sie takich promocji - czekam na obnizke sektorow na plycie.
Ostatnio edytowano 23-08-2013, 16:07 przez ralph, łącznie edytowano 1 raz
ralph
Home And Dry

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys